ŠTRUDLA SA KAJMAKOM I KULENOM Ukus je raj za sva čula, a popravlja dan u trenu
Neodoljiva i slasna, idealna za doručak ili večeru.

Potrebno je
- 1 kg brašna
- 500 ml mleka
- 40 g kvasca
- 2 jaja
- 1 kašika soli
- kašičica secera
- 100 ml ulja
- 200 g kajimaka
- 300 g kulena
- 300 g kačkavalja
- 100 g tvrdog sira
Priprema
Rernu zagrejte ne 200 stepeni. U posudi sa mlakim mlekom dodajte kocku kvasca i kašičicu šećera. Postepeno dodajte brašno i so, na kraju ulje. Testo ostavite da nadođe pola sata na toplom. Nadošlo testo podelite na tri dela i razvucite testo u pravougaonik i filujte. Namažite kajmak pa poređajte seckan kulen i preko stavite kačkavalj i tvrdi sir. Dobićete 3 velike štrudle od navedene količine. Premažite ih jajetom i pospite susamom. Savijte u oblik štrudle i pecite oko pola sata, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prohlađenu štrudlu secite i služite. Prijatno!

PALAČINKE OD PROSA Klasik u potpuno novom izdanju, samo dodajte prilog po želji
Biće mekane i vazdušaste, a zdrave.

POSNA GIBANICA Nimalo ukusom ne zaostaje za originalom, a priprema je krajnje jednostavna
Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.

ZDRAV BROKOLI POTAŽ PO RECEPTU PEVAČICE MIRE ŠKORIĆ Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mira Škorić već više od tri i po decenije traje na muzičkoj sceni, a brojne pesme su odmah postale hitovi. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i recept za ovo ukusno jelo. Sočan potaž od brokolija pravi se brzo i lako, a omiljen je Mirinoj ćerki Milici.

BRZA PITA SA POVRĆEM Iz tiganja, gotova za tili čas, a svi će vam tražiti dodatak
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.
Komentari (0)