ŠTRUDLA SA KAJMAKOM I KULENOM Ukus je raj za sva čula, a popravlja dan u trenu
Neodoljiva i slasna, idealna za doručak ili večeru.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 500 ml mleka
- 40 g kvasca
- 2 jaja
- 1 kašika soli
- kašičica secera
- 100 ml ulja
- 200 g kajimaka
- 300 g kulena
- 300 g kačkavalja
- 100 g tvrdog sira
Priprema
Rernu zagrejte ne 200 stepeni. U posudi sa mlakim mlekom dodajte kocku kvasca i kašičicu šećera. Postepeno dodajte brašno i so, na kraju ulje. Testo ostavite da nadođe pola sata na toplom. Nadošlo testo podelite na tri dela i razvucite testo u pravougaonik i filujte. Namažite kajmak pa poređajte seckan kulen i preko stavite kačkavalj i tvrdi sir. Dobićete 3 velike štrudle od navedene količine. Premažite ih jajetom i pospite susamom. Savijte u oblik štrudle i pecite oko pola sata, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prohlađenu štrudlu secite i služite. Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)