ŠTRUDLA SA KAJMAKOM I KULENOM Ukus je raj za sva čula, a popravlja dan u trenu

Ivana Pavlović

13:20

Sezonski recepti 0

Neodoljiva i slasna, idealna za doručak ili večeru.

štrudla sa kulenom i kajmakom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • 40 g kvasca
  • 2 jaja
  • 1 kašika soli
  • kašičica secera
  • 100 ml ulja
  • 200 g kajimaka
  • 300 g kulena
  • 300 g kačkavalja
  • 100 g tvrdog sira

Priprema

Rernu zagrejte ne 200 stepeni. U posudi sa mlakim mlekom dodajte kocku kvasca i kašičicu šećera. Postepeno dodajte brašno i so, na kraju ulje. Testo ostavite da nadođe pola sata na toplom. Nadošlo testo podelite na tri dela i razvucite testo u pravougaonik i filujte. Namažite kajmak pa poređajte seckan kulen i preko stavite kačkavalj i tvrdi sir. Dobićete 3 velike štrudle od navedene količine. Premažite ih jajetom i pospite susamom. Savijte u oblik štrudle i pecite oko pola sata, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prohlađenu štrudlu secite i služite. Prijatno!

Komentari (0)

Loading