PITA OD CEPKANE TORTILJE Ovakvu do sada niste jeli, piletina se LEPI za prste, a sir topi u ustima
Neodoljivo jelo neće vam dosaditi ni posle 1000 pravljenja. Drugačije i posebno, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je
- 3 jajeta
- 60 ml mleka po izboru
- 130 g svežeg sira
- 130 g iseckanog tvrdog sira
- 2 tortilje veličine buritoa
- 130 g iseckane kuvane piletine
- 2 luka, iseckana na kockice
- so i biber po ukusu
Zagrejte rernu
Prvo zagrejte rernu na 180 C. Obložite kalup za tortu sa papirom za pečenje. U rerni dok se zagreva, zagrejte tortilje nekih 7 minuta, okrećući ih. Nakon što počnu da žute, izvadite ih i rukama iscepkajte na male kvadrate. U jednoj posudi umutite jaja pa im dodajte mleko i sir i izmešajte. Onda dodajte seckani sir, piletinu, mladi luk i so i biber po ukusu. Zatim ubacite komadiće tortilje. Smesu izručite u kalup za torte i poravnajte. Pecite 30 do 40 minuta pa ostavite da se stegne u plehu 5 minuta. Prohladite na rešetki 10 minuta. Isecite i služite. Prijatno!
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)