PITA OD CEPKANE TORTILJE Ovakvu do sada niste jeli, piletina se LEPI za prste, a sir topi u ustima

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivo jelo neće vam dosaditi ni posle 1000 pravljenja. Drugačije i posebno, nema ko vam neće tražiti recept.

pita sa piletinom i sirom od cepkane tortilje
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jajeta
  • 60 ml mleka po izboru
  • 130 g svežeg sira
  • 130 g iseckanog tvrdog sira
  • 2 tortilje veličine buritoa
  • 130 g iseckane kuvane piletine
  • 2 luka, iseckana na kockice
  • so i biber po ukusu

Zagrejte rernu

Prvo zagrejte rernu na 180 C. Obložite kalup za tortu sa papirom za pečenje. U rerni dok se zagreva,  zagrejte tortilje nekih 7 minuta, okrećući ih. Nakon što počnu da žute, izvadite ih i rukama iscepkajte na male kvadrate. U jednoj posudi umutite jaja pa im dodajte mleko i sir i izmešajte. Onda dodajte seckani sir, piletinu, mladi luk i so i biber po ukusu. Zatim ubacite komadiće tortilje. Smesu izručite u kalup za torte i poravnajte. Pecite 30 do 40 minuta pa ostavite da se stegne u plehu 5 minuta. Prohladite na rešetki 10 minuta. Isecite i služite. Prijatno!

 

 

Komentari (0)

Loading