PITA OD CEPKANE TORTILJE Ovakvu do sada niste jeli, piletina se LEPI za prste, a sir topi u ustima
Neodoljivo jelo neće vam dosaditi ni posle 1000 pravljenja. Drugačije i posebno, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je
- 3 jajeta
- 60 ml mleka po izboru
- 130 g svežeg sira
- 130 g iseckanog tvrdog sira
- 2 tortilje veličine buritoa
- 130 g iseckane kuvane piletine
- 2 luka, iseckana na kockice
- so i biber po ukusu
Zagrejte rernu
Prvo zagrejte rernu na 180 C. Obložite kalup za tortu sa papirom za pečenje. U rerni dok se zagreva, zagrejte tortilje nekih 7 minuta, okrećući ih. Nakon što počnu da žute, izvadite ih i rukama iscepkajte na male kvadrate. U jednoj posudi umutite jaja pa im dodajte mleko i sir i izmešajte. Onda dodajte seckani sir, piletinu, mladi luk i so i biber po ukusu. Zatim ubacite komadiće tortilje. Smesu izručite u kalup za torte i poravnajte. Pecite 30 do 40 minuta pa ostavite da se stegne u plehu 5 minuta. Prohladite na rešetki 10 minuta. Isecite i služite. Prijatno!
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu
Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.
MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
Komentari (0)