PALAČINKE VAM VIŠE NIKADA NEĆE BITI ŽILAVE Uz ovaj trik biće mekane, a neće se cepati
Poslušajte sledeće savete i biće savršene.

Koristite pogrešan tiganj
Možda vas zanima:

PALAČINKE SU ŽILAVE ILI PUCAJU? Pravite neku od ovih greški, evo kako da ispravite
Najčešće grreške potkradu se i iskusnim domaćicama, zato obratite pažnju.

NAJČEŠĆE GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog toga su žilave i pucaju
Ove česte greške potkradu se i iskusnim domaćicama.
Potrebno je da koristite dobar tiganj i da ga ne ribate posle upotrebe, već samo isperete vodom, i testo se neće lepiti.
Koristite margarin ili puter
Nemojte da podmazujete tiganj za palačinke sa margarinom ili puterom, već obavezno koristite ulje.
Koristite mikser
Nemojte sastojke da mešate mikserom jer palačinke mogu biti žilave. Koristite umesto toga varjaču i smesa će biti savršena.
Stavljajte previše šećera u smesu
Ako dodajete u smesu šećer ili vanilin šećer i preterate sa količinom, palačinke mogu da se lepe za tiganj.
Pržite palačinke na jakoj vatri
Najbolje je da koristite srednju ili nisku vatru za prženje. Na prejakoj vatri mogu da zagore ili ostanu nepečene u sredini.
Nemate strpljenja
Ostavite palačinke da odstoje desetak minuta, nakon prženja, da omekšaju.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)