PALAČINKE VAM VIŠE NIKADA NEĆE BITI ŽILAVE Uz ovaj trik biće mekane, a neće se cepati
Poslušajte sledeće savete i biće savršene.
Koristite pogrešan tiganj
Potrebno je da koristite dobar tiganj i da ga ne ribate posle upotrebe, već samo isperete vodom, i testo se neće lepiti.
Koristite margarin ili puter
Nemojte da podmazujete tiganj za palačinke sa margarinom ili puterom, već obavezno koristite ulje.
Koristite mikser
Nemojte sastojke da mešate mikserom jer palačinke mogu biti žilave. Koristite umesto toga varjaču i smesa će biti savršena.
Stavljajte previše šećera u smesu
Ako dodajete u smesu šećer ili vanilin šećer i preterate sa količinom, palačinke mogu da se lepe za tiganj.
Pržite palačinke na jakoj vatri
Najbolje je da koristite srednju ili nisku vatru za prženje. Na prejakoj vatri mogu da zagore ili ostanu nepečene u sredini.
Nemate strpljenja
Ostavite palačinke da odstoje desetak minuta, nakon prženja, da omekšaju.
Možda vas zanima:
PALAČINKE SU ŽILAVE ILI PUCAJU? Pravite neku od ovih greški, evo kako da ispravite
Najčešće grreške potkradu se i iskusnim domaćicama, zato obratite pažnju.
NAJČEŠĆE GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog toga su žilave i pucaju
Ove česte greške potkradu se i iskusnim domaćicama.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)