PALAČINKE VAM VIŠE NIKADA NEĆE BITI ŽILAVE Uz ovaj trik biće mekane, a neće se cepati

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Poslušajte sledeće savete i biće savršene.

palačinke
Shutterstock

Koristite pogrešan tiganj

Potrebno je da koristite dobar tiganj i da ga ne ribate posle upotrebe, već samo isperete vodom, i testo se neće lepiti.

Koristite margarin ili puter 

Nemojte da podmazujete tiganj za palačinke sa margarinom ili puterom, već obavezno koristite ulje.

Koristite mikser

Nemojte sastojke da mešate mikserom jer palačinke mogu biti žilave. Koristite umesto toga varjaču i smesa će biti savršena.

Stavljajte previše šećera u smesu

Ako dodajete u smesu šećer ili vanilin šećer i preterate sa količinom, palačinke mogu da se lepe za tiganj.

Pržite palačinke na jakoj vatri

Najbolje je da koristite srednju ili nisku vatru za prženje. Na prejakoj vatri mogu da zagore ili ostanu nepečene u sredini.

Nemate strpljenja

Ostavite palačinke da odstoje desetak minuta, nakon prženja, da omekšaju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading