PALAČINKE VAM VIŠE NIKADA NEĆE BITI ŽILAVE Uz ovaj trik biće mekane, a neće se cepati
Poslušajte sledeće savete i biće savršene.
Koristite pogrešan tiganj
Potrebno je da koristite dobar tiganj i da ga ne ribate posle upotrebe, već samo isperete vodom, i testo se neće lepiti.
Koristite margarin ili puter
Nemojte da podmazujete tiganj za palačinke sa margarinom ili puterom, već obavezno koristite ulje.
Koristite mikser
Nemojte sastojke da mešate mikserom jer palačinke mogu biti žilave. Koristite umesto toga varjaču i smesa će biti savršena.
Stavljajte previše šećera u smesu
Ako dodajete u smesu šećer ili vanilin šećer i preterate sa količinom, palačinke mogu da se lepe za tiganj.
Pržite palačinke na jakoj vatri
Najbolje je da koristite srednju ili nisku vatru za prženje. Na prejakoj vatri mogu da zagore ili ostanu nepečene u sredini.
Nemate strpljenja
Ostavite palačinke da odstoje desetak minuta, nakon prženja, da omekšaju.
Možda vas zanima:
PALAČINKE SU ŽILAVE ILI PUCAJU? Pravite neku od ovih greški, evo kako da ispravite
Najčešće grreške potkradu se i iskusnim domaćicama, zato obratite pažnju.
NAJČEŠĆE GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog toga su žilave i pucaju
Ove česte greške potkradu se i iskusnim domaćicama.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)