NEODOLJIVA MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA I PAPRIKA Posna a slasna, smazaćete je za tren oka!
Nećete da primetite da joj nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 500 g plavog patlidžana
- 500 g sveže crvene mesnate paprike
- 200 ml ulja
- 500 ml soka od paradajza
- 1 glavica luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašika oštrog brašna
- 1 kašika šećera
- svež peršun
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir isecite na kolutove i stavite u hladnu vodu. Isecite patlidžan na kolutove, posolite i pustite da odstoji pola sata. Seckan crni luk propržite na ulju pa dodajte beli luk i sipajte sok od paradajza. Dodajte po kašiku šećera i brašna pa posolite.Kuvajte dok se ne zgusne. U zagrejanom tiganju na dosta ulja ispržite krompir pa ga ocedite i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Posolite. Ponovite postupak sa patlidžanom, pa ga poređajte preko krompira. Posolite. Iseckajte papriku pa je dinstajte na ulju u kome ste predhotdno pržili patlidžane, oko 15 minuta. Naređajte papriku preko patlidžana. Prelijte paradajz sosom. Pecite musaku 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)