NEODOLJIVA MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA I PAPRIKA Posna a slasna, smazaćete je za tren oka!
Nećete da primetite da joj nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 500 g plavog patlidžana
- 500 g sveže crvene mesnate paprike
- 200 ml ulja
- 500 ml soka od paradajza
- 1 glavica luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašika oštrog brašna
- 1 kašika šećera
- svež peršun
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir isecite na kolutove i stavite u hladnu vodu. Isecite patlidžan na kolutove, posolite i pustite da odstoji pola sata. Seckan crni luk propržite na ulju pa dodajte beli luk i sipajte sok od paradajza. Dodajte po kašiku šećera i brašna pa posolite.Kuvajte dok se ne zgusne. U zagrejanom tiganju na dosta ulja ispržite krompir pa ga ocedite i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Posolite. Ponovite postupak sa patlidžanom, pa ga poređajte preko krompira. Posolite. Iseckajte papriku pa je dinstajte na ulju u kome ste predhotdno pržili patlidžane, oko 15 minuta. Naređajte papriku preko patlidžana. Prelijte paradajz sosom. Pecite musaku 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)