NEODOLJIVA MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA I PAPRIKA Posna a slasna, smazaćete je za tren oka!

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Nećete da primetite da joj nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.

posna musaka od plavog patlidžana i paprika
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g krompira
  • 500 g plavog patlidžana
  • 500 g sveže crvene mesnate paprike
  • 200 ml ulja
  • 500 ml soka od paradajza
  • 1 glavica luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika oštrog brašna
  • 1 kašika šećera
  • svež peršun

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir isecite na kolutove i stavite u hladnu vodu. Isecite patlidžan na kolutove, posolite i pustite da odstoji pola sata. Seckan crni luk propržite na ulju pa dodajte beli luk i sipajte sok od paradajza. Dodajte po kašiku šećera i brašna pa posolite.Kuvajte dok se ne zgusne. U zagrejanom tiganju na dosta ulja ispržite krompir pa ga ocedite i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Posolite. Ponovite postupak sa patlidžanom, pa ga poređajte preko krompira. Posolite. Iseckajte papriku pa je dinstajte na ulju u kome ste predhotdno pržili patlidžane, oko 15 minuta. Naređajte papriku preko patlidžana. Prelijte paradajz sosom. Pecite musaku 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading