NEODOLJIVA MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA I PAPRIKA Posna a slasna, smazaćete je za tren oka!
Nećete da primetite da joj nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 500 g plavog patlidžana
- 500 g sveže crvene mesnate paprike
- 200 ml ulja
- 500 ml soka od paradajza
- 1 glavica luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašika oštrog brašna
- 1 kašika šećera
- svež peršun
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir isecite na kolutove i stavite u hladnu vodu. Isecite patlidžan na kolutove, posolite i pustite da odstoji pola sata. Seckan crni luk propržite na ulju pa dodajte beli luk i sipajte sok od paradajza. Dodajte po kašiku šećera i brašna pa posolite.Kuvajte dok se ne zgusne. U zagrejanom tiganju na dosta ulja ispržite krompir pa ga ocedite i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Posolite. Ponovite postupak sa patlidžanom, pa ga poređajte preko krompira. Posolite. Iseckajte papriku pa je dinstajte na ulju u kome ste predhotdno pržili patlidžane, oko 15 minuta. Naređajte papriku preko patlidžana. Prelijte paradajz sosom. Pecite musaku 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)