IMAM BALDI Posni turski specijalitet koji će vas "onesvestiti "svojim ukusom
Iza ovog jela postoji zanimljiva istorijska priča. Naime, legenda kaže da je u porobljenom Konstatinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris. Danas počinje Uskršnji post i ako nemate ideju šta da napravite, ovo jelo je sjajan izbor. Možete da ga služite toplo ili hladno, kao glavno jelo ili predjelo.
Potrebno je
- 1 kg plavog patlidžana
- 3 paradajza
- 2 dl soka od paradajza
- 4 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2 dl maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- prstohvat šećera, cimeta, peršuna i mirođije
Priprema
Prepolovite patlidžane po dužini pa izdubite sredinu da dobijete "lađe". Onda ih posolite i pustite da odstoje i puste vodu. Na zagrejanom ulju propržite seckan crni luk, pa iseckajte beli luk i paradajz. Začinite peršunom i mirođijom. Posolite i pobiberite. Dodajte malo cimeta i šećera. Isperite patlidžane vodom pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Napunite ih sa nadevom pa prelijte maslinovim uljem i sokom od paradajza. Pecite u zagrejanoj rerni, Pripremljenim nadevom napunite i prelijte najpre maslinovim uljem i sokom od paradajza. Pecite oko 40 minuta , u zagrejanoj reni, dok tečnost ne uvri. Pospite biljnim rendanim kačkavaljem ili sirom
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)