IMAM BALDI Posni turski specijalitet koji će vas "onesvestiti "svojim ukusom
Iza ovog jela postoji zanimljiva istorijska priča. Naime, legenda kaže da je u porobljenom Konstatinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris. Danas počinje Uskršnji post i ako nemate ideju šta da napravite, ovo jelo je sjajan izbor. Možete da ga služite toplo ili hladno, kao glavno jelo ili predjelo.
Potrebno je
- 1 kg plavog patlidžana
- 3 paradajza
- 2 dl soka od paradajza
- 4 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2 dl maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- prstohvat šećera, cimeta, peršuna i mirođije
Priprema
Prepolovite patlidžane po dužini pa izdubite sredinu da dobijete "lađe". Onda ih posolite i pustite da odstoje i puste vodu. Na zagrejanom ulju propržite seckan crni luk, pa iseckajte beli luk i paradajz. Začinite peršunom i mirođijom. Posolite i pobiberite. Dodajte malo cimeta i šećera. Isperite patlidžane vodom pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Napunite ih sa nadevom pa prelijte maslinovim uljem i sokom od paradajza. Pecite u zagrejanoj rerni, Pripremljenim nadevom napunite i prelijte najpre maslinovim uljem i sokom od paradajza. Pecite oko 40 minuta , u zagrejanoj reni, dok tečnost ne uvri. Pospite biljnim rendanim kačkavaljem ili sirom
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)