KAČAMAK POSAN NA VODI Starinsko jelo koje podseća na detinjstvo, a ovo povrće mu daje draž
Slasan obrok koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 1/2 kg kukuruznog brašna
- 2 glavice crnog luka, ili praziluka
- 1 l vode
- prstohvat soli
- 2 paprike
- 200 g šampinjona
Priprema:
U šerpu sipajte litar vode, posolite, pa dodajte brašno, uz neprestano mešanje. Kuvajte tako 20 minuta na tihoj vatri pa ostavite da se krčka još pola sata, na toploj ringli. Iseckajte crni luk pa ga prodinstajte na malo vode sa šampinjonima i paprikom. Nakon što malo omekša, posolite. Sipajte kačamak pa preko njega kašiku crnog luka i povrća.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)