KAKO DA NAPRAVITE CRVENO SOČIVO Primenite ova 4 saveta i biće sočno i preukusno
Da bi sočivo ispalo kako treba potrebno je da poštujete određena pravila.
1. Poštujte odnos količine vode i sočiva
Pravilo je da koristite duplo veću količinu vode od sočiva.
2. Koristite veću šerpu
Birajte veću šerpu jer će se sočivo peniti dok se kuva. Da bi bilo dobro skuvano sočivo i voda ne bi trebalo da zajedno zauzimaju više od 2/3 šerpe.
3. Kuvajte na tihoj vatri
Crveno sočivo kuvajte na laganoj temperaturi i sve vreme pratite. Nikako nemojte da kuvate u ključaloj vodi, na jakoj temperaturi.
4. Preskočite so
Ako želite da sočivo ispadne mekše nemojte da solite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)