KAKO DA NAPRAVITE CRVENO SOČIVO Primenite ova 4 saveta i biće sočno i preukusno

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Da bi sočivo ispalo kako treba potrebno je da poštujete određena pravila.

crveno sočivo na indijski način
Shutterstock

1. Poštujte odnos količine vode i sočiva

Pravilo je da koristite duplo veću količinu vode od sočiva.

2. Koristite veću šerpu

Birajte veću šerpu jer će se sočivo peniti dok se kuva. Da bi bilo dobro skuvano sočivo i voda ne bi trebalo da zajedno zauzimaju više od 2/3 šerpe.

3. Kuvajte na tihoj vatri

Crveno sočivo kuvajte na laganoj temperaturi i sve vreme pratite. Nikako nemojte da kuvate u ključaloj vodi, na jakoj temperaturi.

4. Preskočite so

Ako želite da sočivo ispadne mekše nemojte da solite.

Komentari (0)

Loading