KAKO DA PATIŠPANJ USPE IZ PRVE? Izbegnite ove greške i torta će biti neodoljiva

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Iako njegova priprema deluje jednostavna, neretko se domaćicama desi da testo bude suviše kašasto, tvrdo ili da ne nadođe. Pročitajte koje su to najčešće greške i načini na koje možete da ih ispravite.

patišpanj
Shutterstock

1. Nije vam dobra razmera brašna, šećera i jaja

Idealna proporcija bila bi na jedno srednje jaje stavite 30 g šećera i 35 g brašna. 

2. Otvarate rernu

Nikako nemojte da otvarate rernu dok se peče, da bi nadošao kako treba.

3. Stavljajte u zagrejanu rernu

U hladnu rernu stavite pleh sa patišpanjem i vadite 5 minuta nakon što se ispeče. Ostavite da se hladi 10 do 15 minuta na sobnoj temperaturi. Tek onda vadite iz pleha. 

4. Odmah sečete

Ostavite da patišpanj odstoji minimum sat vremena a najbolje nekoliko sati.

Komentari (0)

Loading