KAKO DA PATIŠPANJ USPE IZ PRVE? Izbegnite ove greške i torta će biti neodoljiva
Iako njegova priprema deluje jednostavna, neretko se domaćicama desi da testo bude suviše kašasto, tvrdo ili da ne nadođe. Pročitajte koje su to najčešće greške i načini na koje možete da ih ispravite.
1. Nije vam dobra razmera brašna, šećera i jaja
Idealna proporcija bila bi na jedno srednje jaje stavite 30 g šećera i 35 g brašna.
2. Otvarate rernu
Nikako nemojte da otvarate rernu dok se peče, da bi nadošao kako treba.
3. Stavljajte u zagrejanu rernu
U hladnu rernu stavite pleh sa patišpanjem i vadite 5 minuta nakon što se ispeče. Ostavite da se hladi 10 do 15 minuta na sobnoj temperaturi. Tek onda vadite iz pleha.
4. Odmah sečete
Ostavite da patišpanj odstoji minimum sat vremena a najbolje nekoliko sati.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)