KAKO DA PATIŠPANJ USPE IZ PRVE? Izbegnite ove greške i torta će biti neodoljiva
Iako njegova priprema deluje jednostavna, neretko se domaćicama desi da testo bude suviše kašasto, tvrdo ili da ne nadođe. Pročitajte koje su to najčešće greške i načini na koje možete da ih ispravite.
1. Nije vam dobra razmera brašna, šećera i jaja
Idealna proporcija bila bi na jedno srednje jaje stavite 30 g šećera i 35 g brašna.
2. Otvarate rernu
Nikako nemojte da otvarate rernu dok se peče, da bi nadošao kako treba.
3. Stavljajte u zagrejanu rernu
U hladnu rernu stavite pleh sa patišpanjem i vadite 5 minuta nakon što se ispeče. Ostavite da se hladi 10 do 15 minuta na sobnoj temperaturi. Tek onda vadite iz pleha.
4. Odmah sečete
Ostavite da patišpanj odstoji minimum sat vremena a najbolje nekoliko sati.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)