SIPANA PITA OD JABUKA Ukućani će stajati u redu za još, a sočna i posna
Fenomenalni desert osvaja na prvi zalogaj, uzećete parče više.
Potrebno je
Za nadev:
- 1 kg nakiselih jabuka
- 200 g šećera
- vanilin šećer
- kesica cimeta
Za kore:
- 400 g griza
- 400 g brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Oljuštite jabuke, pa ih izrendajte i pomešajte sa šećerom, vanilin-šećerom i cimetom. Pleh u kom ćete peći pitu obložite pek-papirom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, griz, vanilin šećer i šećer. Na dno pleha sipajte trećinu mase za koru, pa preko nje sipajte polovinu smese za nadev. Opet sipajte trećinu mase za koru, stavite ostatak smese za nadev i odozgo sipajte preostalu trećinu smese za koru. Pecite na 180 stepeni otprilike 40 minuta. Po želji, pitu možete da prelijete sokom od jabuka i da je pospete šećerom u prahu.
NJOKE SA SLANINOM Slasni specijalitet koji osvaja na prvi zalogaj, po receptu bez premca
Neodoljivo jelo u aromatičnom spoju sa slaninom, za prave gurmane.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravićete ga očas posla, a bolji do sada niste jeli
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.
LAKO OČISTITE ŠPORET SA RAVNOM PLOČOM Trebaju vam samo 2 namirnice, a nije soda bikarbona
Jednostavan trik koji rešava problem u trenu, a trebaju vam samo namirnice koje ima svaka domaćica.
VANILICE SA JOGURTOM Starinski slatkiš idealan za slavsku trpezu, po receptu teta Jele
U sočnom spoju sa jogurtom, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
Komentari (0)