SIPANA PITA OD JABUKA Ukućani će stajati u redu za još, a sočna i posna

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni desert osvaja na prvi zalogaj, uzećete parče više.

posna sipana pita od jabuka
Shutterstock

Potrebno je
Za nadev:

  • 1 kg nakiselih jabuka
  •  200 g šećera
  •  vanilin šećer
  •  kesica cimeta

 Za kore:

  •  400 g griza
  •  400 g brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

 Priprema:
Oljuštite jabuke, pa ih izrendajte i pomešajte sa šećerom, vanilin-šećerom i cimetom. Pleh u kom ćete peći pitu obložite pek-papirom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, griz, vanilin šećer i šećer. Na dno pleha sipajte trećinu mase za koru, pa preko nje sipajte polovinu smese za nadev. Opet sipajte trećinu mase za koru, stavite ostatak smese za nadev i odozgo sipajte preostalu trećinu smese za koru. Pecite na 180 stepeni otprilike 40 minuta. Po želji, pitu možete da prelijete sokom od jabuka i da je pospete šećerom u prahu.

 

Komentari (0)

Loading