SIPANA PITA OD JABUKA Ukućani će stajati u redu za još, a sočna i posna
Fenomenalni desert osvaja na prvi zalogaj, uzećete parče više.
Potrebno je
Za nadev:
- 1 kg nakiselih jabuka
- 200 g šećera
- vanilin šećer
- kesica cimeta
Za kore:
- 400 g griza
- 400 g brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Oljuštite jabuke, pa ih izrendajte i pomešajte sa šećerom, vanilin-šećerom i cimetom. Pleh u kom ćete peći pitu obložite pek-papirom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, griz, vanilin šećer i šećer. Na dno pleha sipajte trećinu mase za koru, pa preko nje sipajte polovinu smese za nadev. Opet sipajte trećinu mase za koru, stavite ostatak smese za nadev i odozgo sipajte preostalu trećinu smese za koru. Pecite na 180 stepeni otprilike 40 minuta. Po želji, pitu možete da prelijete sokom od jabuka i da je pospete šećerom u prahu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)