SOČNI KOLAČ SA VIŠNJAMA Očaravajući desert koji miriše na ljubav
Napravićete za pola sata a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 5 belanaca
- 8 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 žumanaca
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 50 ml mleka
- 200 g griza
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100-150 g višanja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Tome dodajte žumanca, jogurt, mleko i ulje. Opet umutite. Zatim dodajte brašno, griz i prašak za pecivo. Umutite pa pa dodajte višnje. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečen kolač pospite šećerom u prahu. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKA JELIN ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Svakim zalogajem tera vodu na usta
Zamiriše cela kuća dok se peče.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Najlepši prkhi kolač, a sve se samo pomeša i peče
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
STARINSKI ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept koji vraća miris detinjstva
Uspeva i domaćicama početnicama.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)