SOČNI KOLAČ SA VIŠNJAMA Očaravajući desert koji miriše na ljubav
Napravićete za pola sata a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 5 belanaca
- 8 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 žumanaca
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 50 ml mleka
- 200 g griza
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100-150 g višanja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Tome dodajte žumanca, jogurt, mleko i ulje. Opet umutite. Zatim dodajte brašno, griz i prašak za pecivo. Umutite pa pa dodajte višnje. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečen kolač pospite šećerom u prahu. Secite i služite. Prijatno!
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)