DA LI JE POBELELA ČOKOLADA OPASNA ZA ZDRAVLJE? Evo do kog otkića su došli naučnici, iznenadićete se
Neretko se dešava da je čokolada u roku ali se na njoj pojave beličaste mrlje. Da li je to znak da je pokvarena ili nema razloga za brigu, pročitajte u nastavku.
Ne bi trebao da bude razlog za brigu
Naučnici iz Hamburga posvetili su se ispitivanju ove teme zbog velike zabrinutosti potrošača. Bele mrlje na braon čokoladi, kojoj je rok u redu, izazvale su sumnje u svežinu proizvoda. Nakon detaljnog istraživanja došli su do zaključka da to ne bi trebao da bude nikakav razlog za brigu. Tvrde da se to dešava zbog neodgovarajućih atmosferskih uslova u kojima je čuvana, obično na hladnom mestu. Ako želite da boja čokolade ostane braon, čuvajte je na temperaturi 16 do 18 stepeni, i nemojte previše dugo da držite otvoreno pakovanje.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)