DA LI JE POBELELA ČOKOLADA OPASNA ZA ZDRAVLJE? Evo do kog otkića su došli naučnici, iznenadićete se

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Neretko se dešava da je čokolada u roku ali se na njoj pojave beličaste mrlje. Da li je to znak da je pokvarena ili nema razloga za brigu, pročitajte u nastavku.

čokolada
Shutterstock

Ne bi trebao da bude razlog za brigu

Naučnici iz Hamburga posvetili su se ispitivanju ove teme zbog velike zabrinutosti potrošača. Bele mrlje na braon čokoladi, kojoj je rok u redu, izazvale su sumnje u svežinu proizvoda. Nakon detaljnog istraživanja došli su do zaključka da to ne bi trebao da bude nikakav razlog za brigu.  Tvrde da se to dešava zbog neodgovarajućih atmosferskih uslova u kojima je čuvana, obično na hladnom mestu. Ako želite da boja čokolade ostane braon, čuvajte je na temperaturi 16 do 18 stepeni, i nemojte previše dugo da držite otvoreno pakovanje.

 

 

Komentari (0)

Loading