8 NAJBOLJIH ZAMENA ZA BELO BRAŠNO Zdrave alternative koje ćete obožavati
Ako zamenite belom brašno zdravijom opcijom dobićete brojne benefite po zdravlje. Umesto pšeničnog možete da koristite kukuruzno brašno, od leblebija, speltino, heljdino, bademovo, od ovsenih pahuljica ili pirinčano brašno.
Kukuruzno brašno
Kukuruzno brašno je verovatno najbliže pšeničnom brašnu. Pogodno za pohovanje i osobe netolerantne na gluten, jer ga ne sadrži.
Brašno od leblebije
Brašno idealno za falafele, prebogato proteinima. Pogodno za osobe koje vode računa o ishrani jer sadrži malo ugljenih hidrata.
Speltino brašno
Brašno od spelte sadrži gluten ali i visok procenat vlakana i proteina. Zbog toga se lakše vari od belog brašna. Zbog slatkastog ukusa, pogodno za pravljenje slatkiša.
Kokosovo brašno
Bogato nezasićenim masnim kiselinama i vlaknima, dobija se od sušenog i mlevenog kokosa. Idealno za pravljenje kolača i torti.
Brašno od ovsenih pahuljica
Sadrži rastrovljiva vlakna i proteine, pa je jako značajno za gastrointestalni sistem. Možete da ga napravite kod kuće, tako što ćete da sameljete ovsene pahuljice. Pogodno za slana jela, ali i deserte.
Bademovo brašno
Bademovo brašno je pogodno za pravljenje slatkih testenina i hleba.
Pirinčano brašno
Bezglutensko brašno, dodajte ukus raznim jelima i koristi se za pravljenje kaše za zgušnjavanje soseva.
Heljdino brašno
Bezglutensko brašno pogodno za palačinke i mafine, snažnog, orašastog ukusa. Prebogato vlaknima i proteinima.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)