8 NAJBOLJIH ZAMENA ZA BELO BRAŠNO Zdrave alternative koje ćete obožavati
Ako zamenite belom brašno zdravijom opcijom dobićete brojne benefite po zdravlje. Umesto pšeničnog možete da koristite kukuruzno brašno, od leblebija, speltino, heljdino, bademovo, od ovsenih pahuljica ili pirinčano brašno.
Kukuruzno brašno
Kukuruzno brašno je verovatno najbliže pšeničnom brašnu. Pogodno za pohovanje i osobe netolerantne na gluten, jer ga ne sadrži.
Brašno od leblebije
Brašno idealno za falafele, prebogato proteinima. Pogodno za osobe koje vode računa o ishrani jer sadrži malo ugljenih hidrata.
Speltino brašno
Brašno od spelte sadrži gluten ali i visok procenat vlakana i proteina. Zbog toga se lakše vari od belog brašna. Zbog slatkastog ukusa, pogodno za pravljenje slatkiša.
Kokosovo brašno
Bogato nezasićenim masnim kiselinama i vlaknima, dobija se od sušenog i mlevenog kokosa. Idealno za pravljenje kolača i torti.
Brašno od ovsenih pahuljica
Sadrži rastrovljiva vlakna i proteine, pa je jako značajno za gastrointestalni sistem. Možete da ga napravite kod kuće, tako što ćete da sameljete ovsene pahuljice. Pogodno za slana jela, ali i deserte.
Bademovo brašno
Bademovo brašno je pogodno za pravljenje slatkih testenina i hleba.
Pirinčano brašno
Bezglutensko brašno, dodajte ukus raznim jelima i koristi se za pravljenje kaše za zgušnjavanje soseva.
Heljdino brašno
Bezglutensko brašno pogodno za palačinke i mafine, snažnog, orašastog ukusa. Prebogato vlaknima i proteinima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)