SLASNI GIROS Imaćete osećaj kao da ste na moru u Grčkoj, neodoljivo ukusan
Savršen spoj mesa sa prilozima, taman za večeru.
Potrebno je
- 1-1,5 kg svinjetine (od vrata, rebara, mekše meso)
- 2 glavice crnog luka
- maslinovo ulje
- so, biber, origano
- 1 kašika senfa
Za serviranje:
- lepinje
- luk
- paradajz
Priprema:
Meso isecite na komadiće i dobro ga premažite namazom od rendanog luka, ulja, senfa, soli, bibera i origana. Ostavite meso bar dva sata da upije ovu marinadu. Nakon toga, u dubljem tiganju sipajte ulje, a kada se zagreje, dodajte meso i pržite ga na srednjoj temperaturi. Meso će pustiti vodu, pa će se najpre prvo dinstati u sopstvenom soku i začinima, a kada ispari tečnost, potrebno je još nekih 5 do 10 min da ga pržite uz stalno mešanje. Da biste umotali giros, potrebne su vam i lepinje ili tortilje, koje ćete zagrejati. Za prilog tanko isecite paradajz i luk, napravite pomfrit i caciki.
Možda vas zanima:
POSNI GIROS Ukusa koji govori 1000 jezika, nećete da primetite da nedostaje meso
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
DOMAĆI GIROS Sočan i slasan obrok koji pomera granice dobrog ukusa
Omiljeno jelo sa letovanja od sada možete da pravite i kod svoje kuće.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)