TART SA KESTENOM Fenomenalni desert bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako volite kesten, ovaj tart ćete obožavati.

Potrebno je
Za testo
Možda vas zanima:

BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

TART SA BANANAMA Pomera granice dobrog ukusa, za sve ljubitelje voćnih kolača, a nema paljenja rerne
Sočan i neodoljiv, ukrasiće svaku svečanu trpezu.

TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.

TART SA LIMUNOM U kiselkasto -slatkom spoju različitih ukusa, za sve svečane prilike
Sočan i preukusan, osvojiće i one izbirljive.
- 125 gr putera
- 100 gr šećera u prahu
- prstohvat soli
- 250 gr brašna
- 2 žumanceta
- 2 kašike mleka
Za fil
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g kesten pirea
- 2 vanilina šećera
- 3 kašike ruma
- 2 kašike arome vanile
Za glazuru
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte puter, šećer i so. Dodajte brašno i žumanca, pa sipajte hladno mleko. Napravite kuglu od testa i ostavite u frižideru sat vremena. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo pa prebacite u okrugli pleh za tart. Viljuškom izbockajte testo. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi. Mikserom umutite slatku pavlaku. U jednoj posudi pomešajte izgnječen kesten pire sa vanilinim šećerom, rumom i aromom vanile. Umućenu slatku pavlaku dodajte u smesu i sve sjedinite. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom da dobijete glazuru. Preko ohlađenog biskvita stavite ohlađen fil. Prelijte ohlađenom glazurom. Ostavite u frižideru najmanje sat vremena. Secite i služite. Bon appetit!

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)