TART SA KESTENOM Fenomenalni desert bogatog ukusa koji će vas oduševiti

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ako volite kesten, ovaj tart ćete obožavati.

tart sa kestenom
Shutterstock

Potrebno je
Za testo

  • 125 gr putera
  • 100 gr šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 250 gr brašna
  • 2 žumanceta
  • 2 kašike mleka

Za fil

  • 300 ml slatke pavlake
  • 200 g kesten pirea
  • 2 vanilina šećera
  • 3 kašike ruma
  • 2 kašike arome vanile

Za glazuru

  • 150 gr čokolade za kuvanje
  • 200 ml slatke pavlake

 

Priprema


Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte puter, šećer i so. Dodajte brašno i žumanca, pa sipajte hladno mleko. Napravite kuglu od testa i ostavite u frižideru sat vremena. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo pa prebacite u okrugli pleh za tart. Viljuškom izbockajte testo. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi. Mikserom umutite slatku pavlaku. U jednoj posudi pomešajte izgnječen kesten pire sa vanilinim šećerom, rumom i aromom vanile. Umućenu slatku pavlaku dodajte u smesu i sve sjedinite. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom da dobijete glazuru. Preko ohlađenog biskvita stavite ohlađen fil. Prelijte ohlađenom glazurom. Ostavite u frižideru najmanje sat vremena. Secite i služite. Bon appetit!

 

 

Komentari (0)

Loading