TART SA KESTENOM Fenomenalni desert bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako volite kesten, ovaj tart ćete obožavati.
Potrebno je
Za testo
- 125 gr putera
- 100 gr šećera u prahu
- prstohvat soli
- 250 gr brašna
- 2 žumanceta
- 2 kašike mleka
Za fil
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g kesten pirea
- 2 vanilina šećera
- 3 kašike ruma
- 2 kašike arome vanile
Za glazuru
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte puter, šećer i so. Dodajte brašno i žumanca, pa sipajte hladno mleko. Napravite kuglu od testa i ostavite u frižideru sat vremena. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo pa prebacite u okrugli pleh za tart. Viljuškom izbockajte testo. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi. Mikserom umutite slatku pavlaku. U jednoj posudi pomešajte izgnječen kesten pire sa vanilinim šećerom, rumom i aromom vanile. Umućenu slatku pavlaku dodajte u smesu i sve sjedinite. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom da dobijete glazuru. Preko ohlađenog biskvita stavite ohlađen fil. Prelijte ohlađenom glazurom. Ostavite u frižideru najmanje sat vremena. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TART SA BANANAMA Pomera granice dobrog ukusa, za sve ljubitelje voćnih kolača, a nema paljenja rerne
Sočan i neodoljiv, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
TART SA LIMUNOM U kiselkasto -slatkom spoju različitih ukusa, za sve svečane prilike
Sočan i preukusan, osvojiće i one izbirljive.
TART SA BRESKVAMA ZA DOBRO RASPOLOŽENJE Letnji desert koji osvaja od prvog zalogaja, pravićete stalno
Fenomenalni desert rashladiće vas u trenu, a sočan i sladak.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)