BORŠČ Tradicionalno rusko jelo greje dušu i telo, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Sočno i ukusno, sipaćete tanjir više.

boršč
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g junetine
  • 500 g kupusa 
  • 2 šargarepe
  • 2 kom zelena
  • krompir srednje veličine 
  • cvekla srednje veličine
  • veći crni luk 
  • 1 dcl soka od paradajza 
  • 2 supene kašike jabukovog sirćeta 
  • 1 kafena kašikica slatke mlevene paprike
  • so
  • biber 
  • pavlaka

Priprema

Cveklu pripremite dan ranije. Očistite je, pa je isecite na trake i kuvajte u blago posoljenoj vodi. Onda dodajte 2 supene kašike jabukovog sirćeta, i ostavite da prenoći. Usitnite meso na manje kocke pa dinstajte zajedno sa lukom, oko pola sata. Dodajte šargarepu, zelen na kockice i kupus sečen na trake. Kada meso omekša, dodajte krompir sečen na kocke, mlevenu papriku, so, biber i sok od paradajza. Kada je krompir skuvan dodajte cveklu i oko 2 dcl soka od kuvanja cvekle i sve krčkajte oko 10 min. Gotov boršč služite sa kiselom pavlakom.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading