KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENO TESTO ZA PICU Saveti su jednostavni a imaćete osećaj da ste u Italiji
Primenite ovih nekoliko saveta, i videćete razliku u ukusu testa za picu.
Koristite brašno tip 00
Najbolje daje strukturu testu i sjajno zadržava vlažnost.
Stavite kiselu vodu
Bolje je da koristite kiselu vodu, umesto one sa česme.
Koristite suvi kvasac
Koristite suvi umesto svežeg kvasca.
Ulje
Za autentičan italijanski ukus, koristite ekstra devičansko maslinovo ulje.
So
Za najbolji ukus najbolje da koristite kvalitetnu morsku so.
Pustite da odstoji 2 sata
Zamesite testo, pa ga pustite da odstoji 2 sata, na sobnoj temperaturi.
Oblikujte testo rukom
Nemojte da koristite oklagiju, već testo oblikujte rukom.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
KUPILI STE ŽILAVO MESO? Dodajte mu ovaj sastojak i biće mekano i sočno
Nemojte da bacate žilavo meso nego primenite ovaj jednostavni trik. Dobićete sočno i preukusno jelo.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
Komentari (0)