KREM SUPA OD PARADAJZA Okrepiće vam dušu i telo, sipaćete tanjir više
Lagana supa idealna je za sunčane prolećne dane.
Potrebno je
- 1,5 kg paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 4 čaše vode
- 1 kašika paradajz koncentrata
- 1 kašika šećera
- 1 kašika mešavine suvih začina
- 1 kašika ulja
- 1 čaša slatke pavlake
Priprema
Iseckan crni luk izdinstajte na ulju, pa dodajte sitno seckan beli luk. Dinstajte pa dodajte seckan paradajz, koncentrat paradajza, vodu, šećer, i začin. Kuvajte oko 20 minuta, na srednjoj temperaturi. Skinite sa vatre pa ostavite da se prohladi. Sipajte u blender i izblendajte pa dodajte slatku pavlaku.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)