KREM SUPA OD PARADAJZA Okrepiće vam dušu i telo, sipaćete tanjir više

Ivana Pavlovič

16:30

Sezonski recepti 0

Lagana supa idealna je za sunčane prolećne dane.

paradajz čorba
Shutterstock/Paradajz čorba

Potrebno je

  • 1,5 kg paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 4 čaše vode
  • 1 kašika paradajz koncentrata
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika mešavine suvih začina
  • 1 kašika ulja
  • 1 čaša slatke pavlake

Priprema

Iseckan crni luk izdinstajte na ulju, pa dodajte sitno seckan beli luk. Dinstajte pa dodajte seckan paradajz, koncentrat paradajza, vodu, šećer, i začin. Kuvajte oko 20 minuta, na srednjoj temperaturi. Skinite sa vatre pa ostavite da se prohladi. Sipajte u blender i izblendajte pa dodajte slatku pavlaku.

Komentari (0)

Loading