POSNI GULAŠ Postaće vam jedno od omiljenih jela, a gotovo za 20 ak minuta
Sočan i aromatičan, pravićete i kada nije post.
Potrebno je
- 1 kg krompira
- 1 paprika
- 400 g boranije
- 5 čenova belog luka
- 1 crni luk
- 50 ml soja sosa
- 200 ml paradajz sosa
- 350 ml vode
- peršun
Priprema
Isecite krompir na kockice pa ispržite 10 ak minuta, na malo ulja. Dodajte smrznutu boraniju, sitno seckan beli luk, papriku sečenu na kockice, seckani peršun i crni luk pa ostavite tako još 10 minuta, pa nalijte paradajz i soja sos. Dobro promešajte pa sipajte vodu, poklopite i kuvajte još 5 minuta. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
GULAŠ OD SOČIVA Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta
Sočan i ukusan, pravi raj za nepca.
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)