POSNI GULAŠ Postaće vam jedno od omiljenih jela, a gotovo za 20 ak minuta
Sočan i aromatičan, pravićete i kada nije post.

Potrebno je
- 1 kg krompira
- 1 paprika
- 400 g boranije
- 5 čenova belog luka
- 1 crni luk
- 50 ml soja sosa
- 200 ml paradajz sosa
- 350 ml vode
- peršun
Priprema
Isecite krompir na kockice pa ispržite 10 ak minuta, na malo ulja. Dodajte smrznutu boraniju, sitno seckan beli luk, papriku sečenu na kockice, seckani peršun i crni luk pa ostavite tako još 10 minuta, pa nalijte paradajz i soja sos. Dobro promešajte pa sipajte vodu, poklopite i kuvajte još 5 minuta. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:

OSLIĆ ORLI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a savršen za dane Petrovskog posta
Samo dodajte prilog po želji.

POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Sočan ručak koji ni malo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno
Postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNI PAPRIKAŠ SA PATLIDŽANOM I LEBLEBIJAMA Gurmanski specijalitet pravićete i kada nije post
Posno jelo držaće vas dugo sitim.

POSNE PUNJENE TIKVICE Po teta Staninom receptu za početnike, po ukusu im nema ravnih
Mekane i sočne, za ručak koji se pamti.

SLANA TORTA OD TIKVICA Pravi se lako, savršena vruća a biće super i hladna, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slasna, bićete oduševljeni.

POSNA DOBOŠ TORTA Poslastica dostojna kraljevske trpeze, i dupla mera će biti malo!
Gosti će biti oduševljeni.

SOČNI BURGERI OD SPANAĆA Jednostavni, posni, lako se prave i preukusni, može i bez mesa za savršen ručak
Samo dodajte prilog po želji.

PANCEROTE SA ŠUNKOM I SIROM IZ RERNE Recept starog pekara nema kome neće uspeti, a pravi je raj za nepca
Sočne i slasne, samo dodajte šolju jogurta.

DOMAĆA GIBANICA Po receptu iz stare sveske, a uspeva i potpunim početnicima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)