RAZLIČITE TEHNIKE FARBANJA JAJA Ispoljite kreativnost i zabavite se
Postoje različite tehnike farbanja jaja za Uskrs, a mi vam donosimo sledeće.
1. Farbanje jaja voskom
Trebaće vam jaja, lukovina i vosak. U veliku šerpu stavite vodu i lukovinu i krčkajte oko pola sata do sat. Onda lukovinu skinite s vatre i izvadite ljuske luka, ostaće samo lepa tamnobraon tečnost. Obojenu tečnost vratite na ringlu i ostavite da se kuva, pa pred ključanje ubacite iseckan i usitnjen vosak. Ostavljaće trag po površini vode, tada je vreme da spuštate jaja. Krčkajte oko pola sata na tihoj vatri, pa sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se prohladi. Izvadite jaja pažljivo, pa ih prebrišite ubrusom i nauljite. Dobićete prava umetnička dela, svetlija na delovima gde je bio vosak a na ostatku tamnija.
2. Farbanje jaja krep papirom
Trebaće vam krep papir, sirće, kuvana jaja, bojice i vruća voda. Najbolje je da koristite krep papir koji pušta boju kada dođe u kontakt sa vodom. Iscepkajte krep papir pa poređajte u posude. Dodajte kašiku sirćeta i nalijte malo vrele vode, pa ostavite da odstoji. Jaja uronite u posude za boje i tako ostavite par minuta. Ako držite više-boje će da budu jače. Ostavite jaja da se osuše.
3. Farbanje jaja folijom
Trebaće vam jaja, aluminijumska folija, boja i sirće. U ključaloj vodi sa sirćetom izbelite jaja. Zgužvajte lagano alu foliju pa ispravite i uvijte jaja u nju. U činiju sipajte boju i 2 kašike sirćeta pa dodajte vodu. Promešajte sve pa jaja spuštajte u tečnost, i ostavite tako pola sata. Izvadite jaja i razvijte foliju. Dobićete prelepa mermerna jaja koja će izazvati divljenje.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SAVRŠEN PIRINAČ Dodajte ovu namirnicu i neće biti lepljiv već rastresit
Potrebna je samo jedna namirnica, a pirinač će biti savršen.
SPREČITE KROMPIR DA PROKLIJA Trik je jednostavan, a provereno rešava problem u trenu
Trik je jednostavan, a provereno radi.
MAĐARICE OVAKO PRAVE PUNJENE PAPRIKE Ove 4 razlike su ključne, a mnogo utiču na ukus
Trikovi su jednostavni, a jelo ispadne fenomenalno.
5 NAJČEŠĆIH GREŠKI KADA KUVATE KAFU Prave ih i iskusne domaćice, a to ubija ukus i dodaje gorčinu
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u savršenoj kafi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)