RAZLIČITE TEHNIKE FARBANJA JAJA Ispoljite kreativnost i zabavite se
Postoje različite tehnike farbanja jaja za Uskrs, a mi vam donosimo sledeće.
![farbanje jaja](/data/images/2023-04-13/51435_shutterstock-1039249435_f.jpg?timestamp=1713304800)
1. Farbanje jaja voskom
Trebaće vam jaja, lukovina i vosak. U veliku šerpu stavite vodu i lukovinu i krčkajte oko pola sata do sat. Onda lukovinu skinite s vatre i izvadite ljuske luka, ostaće samo lepa tamnobraon tečnost. Obojenu tečnost vratite na ringlu i ostavite da se kuva, pa pred ključanje ubacite iseckan i usitnjen vosak. Ostavljaće trag po površini vode, tada je vreme da spuštate jaja. Krčkajte oko pola sata na tihoj vatri, pa sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se prohladi. Izvadite jaja pažljivo, pa ih prebrišite ubrusom i nauljite. Dobićete prava umetnička dela, svetlija na delovima gde je bio vosak a na ostatku tamnija.
2. Farbanje jaja krep papirom
Trebaće vam krep papir, sirće, kuvana jaja, bojice i vruća voda. Najbolje je da koristite krep papir koji pušta boju kada dođe u kontakt sa vodom. Iscepkajte krep papir pa poređajte u posude. Dodajte kašiku sirćeta i nalijte malo vrele vode, pa ostavite da odstoji. Jaja uronite u posude za boje i tako ostavite par minuta. Ako držite više-boje će da budu jače. Ostavite jaja da se osuše.
3. Farbanje jaja folijom
Trebaće vam jaja, aluminijumska folija, boja i sirće. U ključaloj vodi sa sirćetom izbelite jaja. Zgužvajte lagano alu foliju pa ispravite i uvijte jaja u nju. U činiju sipajte boju i 2 kašike sirćeta pa dodajte vodu. Promešajte sve pa jaja spuštajte u tečnost, i ostavite tako pola sata. Izvadite jaja i razvijte foliju. Dobićete prelepa mermerna jaja koja će izazvati divljenje.
Možda vas zanima:
![prhko testo](/data/images/2024-07-18/94576_shutterstock-2299973837_f.jpg)
KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJE PRHKO TESTO Biće savršeno mrvičasto i krckaće pri svakom zalogaju
Uz nekoliko jednostavnih saveta dobićete najlepše poslastice od prhkog testa.
![krompir pire](/data/images/2024-07-05/93069_shutterstock-1733655299_f.jpg)
TAJNI SASTOJCI ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Marta Stjuart otkriva kako da bude savršen i bez grudvica
Napravite najbolji krompir pire po receptu Marte Stjuart.
![grašak](/data/images/2024-07-01/92565_shutterstock-2327946467_f.jpg)
DODAJTE OVO U GRAŠAK Poznati kuvar otkriva kako da se zgusne bez zaprške
Lagano i jednostavno jelo zgusnuće se za tren oka uz pomoć samo jednog sastojka koji ima svaka domaćica.
![pohovane šnicle](/data/images/2024-06-25/92073_shutterstock-228925060_f.jpg)
AKO DODATE OVO POHOVANIM ŠNICLAMA BIĆE SAVRŠENE A sijaće se kao zlatnik
Dodajte ovaj jeftin sastojak kad pohujete šnicle, biće savršenog ukusa i prelepe zlatno žute boje.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
![opera torta](/data/images/2024-07-25/95301_shutterstock-124594633_f.jpg)
OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
![posna pesak torta](/data/images/2024-07-24/95184_shutterstock-2301239953_f.jpg)
POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja
Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
Komentari (0)