JAGNJEĆE SARMICE SA ZELJEM Prolećna rapsodija ukusa koja greje dušu i telo
Konkretno jelo osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 komplet jagnjeće iznutrice
- 1 veza mladog luka
- 1 glavica crnog luka
- 250 g pečuraka
- 1 veza zelja
- 125 g pirinča
- nana
- biber
- mlevena začinska paprika
- origano
- kurkuma
- suvi začin i so
Priprema:
Očistite, operite i isecite sitno beli luk i luk. Sipajte ih u ugrejano ulje, sipajte malo mlake vode i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte dobro očišćen i opran pirinač, sipajte 1 šolju mlake vode i kuvajte dok tečnost ne ispari. Pospite biberom, dodajte sitno iseckane zelene začine, posolite po ukusu i promešajte. Počistite listove zelja i tvrde žilice i poparite u posoljenoj vodi. Posle stavite u njih pripremljenu smesu i uvijte čvrste sarmice, poređajte ih u namazan pleh. Sipajte 1-2 šolje vrele vode i pecite sarmice u umerenoj rerni.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)