JAGNJEĆE SARMICE SA ZELJEM Prolećna rapsodija ukusa koja greje dušu i telo
Konkretno jelo osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 komplet jagnjeće iznutrice
- 1 veza mladog luka
- 1 glavica crnog luka
- 250 g pečuraka
- 1 veza zelja
- 125 g pirinča
- nana
- biber
- mlevena začinska paprika
- origano
- kurkuma
- suvi začin i so
Priprema:
Očistite, operite i isecite sitno beli luk i luk. Sipajte ih u ugrejano ulje, sipajte malo mlake vode i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte dobro očišćen i opran pirinač, sipajte 1 šolju mlake vode i kuvajte dok tečnost ne ispari. Pospite biberom, dodajte sitno iseckane zelene začine, posolite po ukusu i promešajte. Počistite listove zelja i tvrde žilice i poparite u posoljenoj vodi. Posle stavite u njih pripremljenu smesu i uvijte čvrste sarmice, poređajte ih u namazan pleh. Sipajte 1-2 šolje vrele vode i pecite sarmice u umerenoj rerni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)