JAGNJEĆE SARMICE SA ZELJEM Prolećna rapsodija ukusa koja greje dušu i telo

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Konkretno jelo osvojiće i one izbirljive.

jagnjeće sarmice od zelja
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 komplet jagnjeće iznutrice 
  • 1 veza mladog luka 
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 g pečuraka
  • 1 veza zelja
  • 125 g  pirinča
  • nana
  • biber
  • mlevena začinska paprika
  • origano
  • kurkuma
  • suvi začin i so

Priprema: 
Očistite, operite i isecite sitno beli luk i luk. Sipajte ih u ugrejano ulje, sipajte malo mlake vode i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte dobro očišćen i opran pirinač, sipajte 1 šolju mlake vode i kuvajte dok tečnost ne ispari. Pospite biberom, dodajte sitno iseckane zelene začine, posolite po ukusu i promešajte. Počistite listove zelja i tvrde žilice i poparite u posoljenoj vodi. Posle stavite u njih pripremljenu smesu i uvijte čvrste sarmice, poređajte ih u namazan pleh. Sipajte 1-2 šolje vrele vode i pecite sarmice u umerenoj rerni.

 

Komentari (0)

Loading