VOĆNI HLEB Drugačiji i sladak, uspeće i početnicima, a svi će vam tražiti recept
Pravi se lako a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 1 i po šolja brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 šolje putera
- 3/4 šolje šećera
- 2 velika jaja
- sok i kora od 2 limuna
- 1/2 šolje mleka
- 1 šolja svežih borovnica
Za glazuru:
- 1 šolja šećera u prahu
- sok od 1 limuna
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Mikserom umutite puter i šećer dok smesa ne postane penasta. Dodajte jaja jedno po jedno, neprestano muteći. Dodajte sok i koricu od limuna. Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, na kraju dodajte mleko, sjedinite i dodaje borovnice, pa lagano promešajte. Sipajte u podmazan kalup i pecite na 170 stepeni oko 35 minuta. Ohladite kolač, pa ga prelijte glazurom od limuna i šećera.
Možda vas zanima:
HLEB NA DRUGAČIJI NAČIN Ova namirnica mu daje šmek, preukusan je a ne goji
Ako ne želite da se odreknete hleba, a vodite računa o ishrani, probajte ovaj sa tikvicama. Izuzetno ukusan i zdrav.
BRZI HLEB OD SPELTINOG BRAŠNA Pravi se bez kvasca, a gotov je za 15 minuta
Jednostavno i lako napravite hleb od speltinog brašna. Zdravija je varijanta od klasičnog, a ukus mu je još lepši.
PITA OD STAROG HLEBA Savršena za doručak ili večeru
Ako razmišlajte šta da spremite za doručak ili večeru, pita od starog hleba je idealno rešenje
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)