VOĆNI HLEB Drugačiji i sladak, uspeće i početnicima, a svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako a osvojiće vas od prvog zalogaja.

voćni hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 i po šolja brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 šolje putera
  • 3/4 šolje šećera
  • 2 velika jaja
  • sok i kora od 2 limuna
  • 1/2 šolje mleka
  • 1 šolja svežih borovnica

Za glazuru:

  • 1 šolja šećera u prahu
  • sok od 1 limuna

Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Mikserom umutite puter i šećer dok smesa ne postane penasta. Dodajte jaja jedno po jedno, neprestano muteći. Dodajte sok i koricu od limuna. Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, na kraju dodajte mleko, sjedinite i dodaje borovnice, pa lagano promešajte. Sipajte u podmazan kalup i pecite na 170 stepeni oko 35 minuta. Ohladite kolač, pa ga prelijte glazurom od limuna i šećera.

 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading