VOĆNI HLEB Drugačiji i sladak, uspeće i početnicima, a svi će vam tražiti recept
Pravi se lako a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 1 i po šolja brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 šolje putera
- 3/4 šolje šećera
- 2 velika jaja
- sok i kora od 2 limuna
- 1/2 šolje mleka
- 1 šolja svežih borovnica
Za glazuru:
- 1 šolja šećera u prahu
- sok od 1 limuna
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Mikserom umutite puter i šećer dok smesa ne postane penasta. Dodajte jaja jedno po jedno, neprestano muteći. Dodajte sok i koricu od limuna. Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, na kraju dodajte mleko, sjedinite i dodaje borovnice, pa lagano promešajte. Sipajte u podmazan kalup i pecite na 170 stepeni oko 35 minuta. Ohladite kolač, pa ga prelijte glazurom od limuna i šećera.
Možda vas zanima:
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)