VOĆNI HLEB Drugačiji i sladak, uspeće i početnicima, a svi će vam tražiti recept
Pravi se lako a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 1 i po šolja brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 šolje putera
- 3/4 šolje šećera
- 2 velika jaja
- sok i kora od 2 limuna
- 1/2 šolje mleka
- 1 šolja svežih borovnica
Za glazuru:
- 1 šolja šećera u prahu
- sok od 1 limuna
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Mikserom umutite puter i šećer dok smesa ne postane penasta. Dodajte jaja jedno po jedno, neprestano muteći. Dodajte sok i koricu od limuna. Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, na kraju dodajte mleko, sjedinite i dodaje borovnice, pa lagano promešajte. Sipajte u podmazan kalup i pecite na 170 stepeni oko 35 minuta. Ohladite kolač, pa ga prelijte glazurom od limuna i šećera.
Možda vas zanima:
PRŽENO MESO JE MASNO I TVRDO? Dodajte ove 2 namirnice i biće sočno i mekano kao duša
Ako prženje mesa dovede do toga da jelo bude masno, primenite jednostavne, a korisne savete.
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
NAAH HLEB U Indiji ga stalno prave, sve sastojke već imate, a hrskav i drugačiji
Donosimo vam recept za tradicionalni indijski hleb, prste da poližete.
BRIOŠ Tradicionalni slatki hleb iz Francuske koji se savršeno slaže sa šoljicom kafe
Svaki zalogaj je raj za nepca, a čokolada mu daje poseban šmek.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)