JEDNOSTAVNI RECEPT ZA JAGNJETINU SA GRAŠKOM ZA USKRŠNJU TRPEZU Ovako to pravi čuveni svetski kuvar
Jednostavan recept za savršeno sočno i aromatično jelo, podelio je čuveni kuvar Đenaro Kontaldo.
Potrebno je
- 1,5 kg jagnjećeg buta
- 200 g maslina
- 4 fileta inćuna
- 2 čena belog luka
- 12-15 luka šalot
- 200-250 ml belog vina
- 250 g graška
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zasecite jegnjeći but pa nalijte malo maslinovog ulja. Posolite i pobiberite. Utrljajte dobro. U veliki pleh stavite meso a u njegove proreze dodajte nekoliko maslina. Ostatak maslina sipajte u posudu. Onda iseckajte inćune, utrljajte u meso i ubacite u proreze. Dodajte i spljošten beli luk kao i očišćene komade šalota. Prelijte uljem. Pleh stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni, smanjite na 150 stepeni i pecite sat i po vremena. Pred kraj pečenja dodajte i grašak. Bon appetit!
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu
Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.
MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
Komentari (0)