JEDNOSTAVNI RECEPT ZA JAGNJETINU SA GRAŠKOM ZA USKRŠNJU TRPEZU Ovako to pravi čuveni svetski kuvar

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Jednostavan recept za savršeno sočno i aromatično jelo, podelio je čuveni kuvar Đenaro Kontaldo.

jagnjetina sa graškom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1,5 kg jagnjećeg buta 
  • 200 g maslina 
  • 4 fileta inćuna 
  • 2 čena belog luka 
  • 12-15 luka šalot 
  • 200-250 ml belog vina 
  • 250 g graška 

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zasecite jegnjeći but pa nalijte malo maslinovog ulja. Posolite i pobiberite. Utrljajte dobro. U veliki pleh stavite meso a u njegove proreze dodajte nekoliko maslina. Ostatak maslina sipajte u posudu. Onda iseckajte inćune, utrljajte u meso i ubacite u proreze. Dodajte i spljošten beli luk kao i očišćene komade šalota. Prelijte uljem. Pleh stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni, smanjite na 150 stepeni i pecite sat i po vremena. Pred kraj pečenja dodajte i grašak. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading