JEDNOSTAVNI RECEPT ZA JAGNJETINU SA GRAŠKOM ZA USKRŠNJU TRPEZU Ovako to pravi čuveni svetski kuvar
Jednostavan recept za savršeno sočno i aromatično jelo, podelio je čuveni kuvar Đenaro Kontaldo.
Potrebno je
- 1,5 kg jagnjećeg buta
- 200 g maslina
- 4 fileta inćuna
- 2 čena belog luka
- 12-15 luka šalot
- 200-250 ml belog vina
- 250 g graška
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zasecite jegnjeći but pa nalijte malo maslinovog ulja. Posolite i pobiberite. Utrljajte dobro. U veliki pleh stavite meso a u njegove proreze dodajte nekoliko maslina. Ostatak maslina sipajte u posudu. Onda iseckajte inćune, utrljajte u meso i ubacite u proreze. Dodajte i spljošten beli luk kao i očišćene komade šalota. Prelijte uljem. Pleh stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni, smanjite na 150 stepeni i pecite sat i po vremena. Pred kraj pečenja dodajte i grašak. Bon appetit!
POSNA BUNDEVARA Sočna poslastica za hladne dane, mekana i ukusna
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVE RUM BOMBICE Sitni kolači savršeni za početak Božićnog posta,a tope se u ustima
Brzi sitni kolači savršeni za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu..
POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA KESTEN PIRE TORTA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, zamirisaće cela kuća
Torta kao osmišljena za hladne dane, a sjajno ide sa šoljom kafe ili vinom.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Biće gotov za 45 minuta, a nije soda ni ulje
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
Komentari (0)