JEDNOSTAVNI RECEPT ZA JAGNJETINU SA GRAŠKOM ZA USKRŠNJU TRPEZU Ovako to pravi čuveni svetski kuvar
Jednostavan recept za savršeno sočno i aromatično jelo, podelio je čuveni kuvar Đenaro Kontaldo.
Potrebno je
- 1,5 kg jagnjećeg buta
- 200 g maslina
- 4 fileta inćuna
- 2 čena belog luka
- 12-15 luka šalot
- 200-250 ml belog vina
- 250 g graška
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zasecite jegnjeći but pa nalijte malo maslinovog ulja. Posolite i pobiberite. Utrljajte dobro. U veliki pleh stavite meso a u njegove proreze dodajte nekoliko maslina. Ostatak maslina sipajte u posudu. Onda iseckajte inćune, utrljajte u meso i ubacite u proreze. Dodajte i spljošten beli luk kao i očišćene komade šalota. Prelijte uljem. Pleh stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni, smanjite na 150 stepeni i pecite sat i po vremena. Pred kraj pečenja dodajte i grašak. Bon appetit!
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
NAJLEPŠA CRVENA JAJA ZA USKRS Tradicionalna tehnika farbanja bez hemije
Uz pomoć ove tehnike dobićete prelepu crvenu boju, a nema veštačkih sastojaka ni hemije.
Komentari (0)