TARANA NA ĐUVEČ Vranjanska kalorijska bomba za prave gurmane
Kalorijsko i začinjeno jelo za one izbirljive.
Za taranu:
- 1 jaje
- 2-3 kašike mineralne vode
- prsohvat soli
- brašno po potrebi
Za đuveč:
- 1 kg pilećeg mesa
- 2 glavice luka
- 2 ljute papričice
- 2 paprike
- 1 šargarepa
- 2-3 paradajza
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U lonac sa vodom stavite piletinu da se dobro obari. Za to vreme pripremajte taranu. U jednoj posudi pomešajte jaje, so, brašno i mineralnu vodu. Rukom zamesite testo pa ga razvucite tanko i isecite na trake. Pustite da se suši na sobnoj temperaturi. Crni luk, papričice, rendanu šargarepu, seckanu papriku i paradajz prodinstajte. Izvadite piletinu pa je poređajte u pleh obložen pek papirom. Skuvajte taranu u vodi u kojoj se prethodno kuvala piletina. Poređajte taranu preko piletinu pa odozgo prelijte dinstanim povrćem. Prelijte bujon od kuvanja. Zapecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)