TARANA NA ĐUVEČ Vranjanska kalorijska bomba za prave gurmane

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Kalorijsko i začinjeno jelo za one izbirljive.

tarana na đuveč
Shutterstock

Za taranu:

  • 1 jaje
  • 2-3 kašike mineralne vode
  • prsohvat soli
  • brašno po potrebi

Za đuveč:

  • 1 kg pilećeg mesa
  • 2 glavice luka
  • 2 ljute papričice
  • 2 paprike
  • 1 šargarepa
  • 2-3 paradajza

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U lonac sa vodom stavite piletinu da se dobro obari. Za to vreme pripremajte taranu. U jednoj posudi pomešajte jaje, so, brašno i mineralnu vodu. Rukom zamesite testo pa ga razvucite tanko i isecite na trake. Pustite da se suši na sobnoj temperaturi. Crni luk, papričice, rendanu šargarepu, seckanu papriku i paradajz prodinstajte. Izvadite piletinu pa je poređajte u pleh obložen pek papirom. Skuvajte taranu u vodi u kojoj se prethodno kuvala piletina. Poređajte taranu preko piletinu pa odozgo prelijte dinstanim povrćem. Prelijte bujon od kuvanja. Zapecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!

 

 

 

Komentari (0)

Loading