TARANA NA ĐUVEČ Vranjanska kalorijska bomba za prave gurmane
Kalorijsko i začinjeno jelo za one izbirljive.
Za taranu:
- 1 jaje
- 2-3 kašike mineralne vode
- prsohvat soli
- brašno po potrebi
Za đuveč:
- 1 kg pilećeg mesa
- 2 glavice luka
- 2 ljute papričice
- 2 paprike
- 1 šargarepa
- 2-3 paradajza
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U lonac sa vodom stavite piletinu da se dobro obari. Za to vreme pripremajte taranu. U jednoj posudi pomešajte jaje, so, brašno i mineralnu vodu. Rukom zamesite testo pa ga razvucite tanko i isecite na trake. Pustite da se suši na sobnoj temperaturi. Crni luk, papričice, rendanu šargarepu, seckanu papriku i paradajz prodinstajte. Izvadite piletinu pa je poređajte u pleh obložen pek papirom. Skuvajte taranu u vodi u kojoj se prethodno kuvala piletina. Poređajte taranu preko piletinu pa odozgo prelijte dinstanim povrćem. Prelijte bujon od kuvanja. Zapecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!
POSNA BUNDEVARA Sočna poslastica za hladne dane, mekana i ukusna
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVE RUM BOMBICE Sitni kolači savršeni za početak Božićnog posta,a tope se u ustima
Brzi sitni kolači savršeni za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu..
POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA KESTEN PIRE TORTA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, zamirisaće cela kuća
Torta kao osmišljena za hladne dane, a sjajno ide sa šoljom kafe ili vinom.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Biće gotov za 45 minuta, a nije soda ni ulje
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
Komentari (0)