JAPANSKI KOLAČI SREĆE Poklonite najmilijima ove jednostavne deserte sa porukom i ulepšajte im dan
Nastali u Japanskoj kulturi, stekli su popularnost širom sveta, pa ih služe u brojnim restoranima. Jednostavni kolačići sadrže poruke u sebi koje mogu biti mudre izreke, motivišuće poruke ili saveti za budućnost. Iako nemaju mogućnost da zaista predvide budućnost često razvesele i zaintrigiraju posetioce restorana, da naruče baš njih.
Potrebno je
- 3 belanceta
- 60 g brašna
- 60 g šećera u prahu
- 50 g otopljenog margarina
- na vrh kašičice soli
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Iscrtajte krugove prečnika 8 cm na papiru za pečenje. U dubokoj posudi umutite belanca i so u čvrst šne, pa dodajte šećer, brašno i margarin. Umutite sve pa pustite da odstoji 20 minuta. Papir sa krugovima prebacite u pleh, pa na svaki krug dodajte kašičicu smese. Pecite oko 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite i pažljivo odvojite kolačiće, presavijte krugove napola pa ubacite papirić sa porukom. Preko ivice šerpe presavijte ravnu stranu „polumeseca“.
Možda vas zanima:
KREMASTI KOLAČI ZA SVE PRILIKE Sočni i mekani, ovakve do sada niste jeli
Tiramisu, princes krofne ili Bledska krempita, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
MADLENE Francuski kolači sa limunom koji mirišu na ljubav, a sjajno idu sa čajem
Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, prste da poližete.
ŠAPICE Starinski kolačići za prave sladokusce, po receptu iz bakine kuhinje
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
BRESKVICE Starinski kolači sa džemom koji bude nostalgiju na prošla vremena
Neodoljivi kolači nestaće sa stola čim se postave.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)