GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan, prste da poližete.

giros
Shutterstock

Potrebno je

  • 1-1,5 kg svinjetine (od vrata, rebara, mekše meso)
  • 2 glavice crnog luka
  • maslinovo ulje
  • so, biber, origano
  • 1 kašika senfa

Za serviranje:

  • lepinje
  • luk
  • paradajz

Priprema:
Meso isecite na komadiće i dobro ga premažite namazom od rendanog luka, ulja, senfa, soli, bibera i origana. Ostavite meso bar dva sata da upije ovu marinadu. Nakon toga, u dublji tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje, dodajte meso i pržite ga na srednjoj temperaturi. Meso će pustiti vodu, pa će se najpre prvo dinstati u sopstvenom soku i začinima, a kada ispari tečnost, potrebno je još nekih 5 do 10 min da ga pržite uz stalno mešanje. Da biste umotali giros, potrebne su vam i lepinje ili tortilje, koje ćete zagrejati. Za prilog tanko isecite paradajz i luk, napravite pomfrit i caciki.

Komentari (0)

Loading