NAJBOLJE ZAMENE ZA SO Kažu da se uopšte ne oseća razlika u ukusu
Ako želite da smanjite so u ishrani ili pauzirate sa korišćenjem, postoje brojne namirnice koje mogu da je zamene.
Peršun, mirođija, bosiljak, đumbir, lovor, origano
Najbolje koristite neku od navedenih biljaka pa nećete morati dodatno da solite.
Sušeni beli luk ili onaj u prahu
A možete da napravite mešavinu začina od belog luka, malo bibera, bosiljka, crvene paprike i majčine dušice. Samo sve sastojke izblendajte u blenderu.
Celerov začin od celera
Naseckajte celer i stavite ga u rernu da se osuši na najnižoj mogućoj temperaturi. Zatim ga stavite u blender i blendajte par minuta, sve dok ne dobijete prah. Sipajte ga u slanik pomoću levka.
Ako salate ili čorbe začinite limunom ili sirćetom nećete morati da solite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)