CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah
Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.
Alo/Nenad Vujanović
Potrebno je
- 500 g brašna
- kašičica soli
- kašičica šećera
- 2 kašičice suvog kvasca
- 180 ml toplog mleka
- 60 ml mlake vode
- 50 ml ulja
- 2 jaja
- susam
- kim
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednu posudu s brašnom dodajte so i šećer. Dodajte suvi kvasac, promešajte i sipajte mleko, mlaku vodu i ulje. Dodajte razmućena jaja, pa zamesite testo. Ostavite tako 45 minuta, da se testo podigne. Zatim ga razmesite i podelite u 12 do 16 loptica, pa svaku izmesite i oblikujte. Loptice poređajte u pleh, pa premažite žumancetom sa malo mleka i pospite susamom i kimom. Pecite 35 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA Biće mekane i sutradan, a pravi raj za nepca
Savršene za doručak, uz šolju jogurta.
BRZE POGAČICE Treba vam samo 8 minuta, a savršene za bilo koje doba dana
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE ŽU ŽU POGAČICE RAJ ZA NEPCA Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POGAČICE SA KAJMAKOM RAZVALJUJU UKUSOM I dupla mera će biti malo
Mirisne i sočne, prste da poližete.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)