CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah
Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.


Možda vas zanima:

POGAČICE SA SIROM I VLAŠCEM Idealne za doručak, a super i za večeru
Prave se lako, a pojedu brzo.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

POGAČICE SA ČVARCIMA Mekane i slasne, još bolje od onih iz pekare
Slasne i ukusne, najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je
- 500 g brašna
- kašičica soli
- kašičica šećera
- 2 kašičice suvog kvasca
- 180 ml toplog mleka
- 60 ml mlake vode
- 50 ml ulja
- 2 jaja
- susam
- kim
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednu posudu s brašnom dodajte so i šećer. Dodajte suvi kvasac, promešajte i sipajte mleko, mlaku vodu i ulje. Dodajte razmućena jaja, pa zamesite testo. Ostavite tako 45 minuta, da se testo podigne. Zatim ga razmesite i podelite u 12 do 16 loptica, pa svaku izmesite i oblikujte. Loptice poređajte u pleh, pa premažite žumancetom sa malo mleka i pospite susamom i kimom. Pecite 35 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prijatno!

VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.

TORTA PTIČIJE MLEKO Kad je jednom probate volećete je zauvek
Dekorativno interesntna i neverovatno ukusna, savršena za sve bitne događaje.

SOČNA MUSAKA SA KUVANIM JAJIMA Jeftino jelo skupog ukusa koje će gurmani obožavati
Ukusna i drugačija, postaće vaše novo omiljeno jelo.

SOČNE PRŽENICE BEZ KAPI ULJA Osvajaju na prvi zalogaj, a gotove za 15 minuta
Sočne i slasne, a bez ulja.

KOMISBROT SA ŽELE BONBONAMA Ukusan desert koji će deca obožavati
Drugačiji i sladak, nema ko će mu odoleti,.
Komentari (0)