CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

Ivana Pavlović

15:15

Sezonski recepti 0

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

pogačice
Shutterstock
cakana Alo/Nenad Vujanović
 

Potrebno je

  • 500 g brašna
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • 2 kašičice suvog kvasca 
  • 180 ml toplog mleka
  • 60 ml mlake vode
  • 50 ml ulja 
  • 2 jaja 
  • susam 
  • kim

Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednu posudu s brašnom dodajte so i šećer. Dodajte suvi kvasac, promešajte i sipajte mleko, mlaku vodu i ulje. Dodajte razmućena jaja, pa zamesite testo. Ostavite tako 45 minuta, da se testo podigne. Zatim ga razmesite i podelite u 12 do 16 loptica, pa svaku izmesite i oblikujte. Loptice poređajte u pleh, pa premažite žumancetom sa malo mleka i pospite susamom i kimom. Pecite 35 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading