2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.

U šerpu sa brašnom postepeno dodajte zagrejano neproključalo mleko.
Kuvajte na umerenoj temperaturi inače će biti gorko, a nemojte da zaboravite da mešate, sve vreme pripreme.
U nastavku slede neke od najčešćih grešaka kada pravite bešamel sos
Ne koristite kvalitetne sastojke
Za najkremastiji ukus koristite punomasno mleko i puter sa većim procentom masti.
Stavljate loše razmere putera i brašna
Ako dodate previše brašna u bešamel sos velike su šanse da će izgoreti ili biti grudvast. Ako dodate previše putera i mleka učiniće ga suviše tečnim.
Ne seckate puter
Nemojte da stavljate ceo komad putera u tiganj, već ga isecite na kockice, da bi se jednako topio.
Pojačavate temperaturu
Nemojte da ubrzavate proces pravljenja ni da pojačavate temperaturu kako biste ubrzali kuvanje. Izgoreće sos i pojaviće se grudvice. Kuvajte na laganoj vatri a temperaturu povećavajte tek posle dodavanja mleka.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)