KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
![brašno](/data/images/2024-05-03/86779_shutterstock-2271162285_f.jpg?timestamp=1715724000)
Ako želite da ga zaštitite od moljaca stavite ga u zamrzivač na dva dana.
Takođe je odlična opcija da čuvate brašno u frižideru i zamrzivaču.
A ako želite da saznate koje brašno se koristi za koja jela, nastavite da čitate.
Belo brašno dobija se finim mlevenjem jezgra pšenice. Što se više puta melje, dobija se finije brašno. Iako je mala razlika između oštrog i mekog brašna, ipak je potrebno koristiti određenu vrstu kako biste dobili zadovoljavajući rezultat na kraju.
Glatko brašno finije je od oštrog i idealno je za korišćenje hleba, lisnatog i dizanog testa, peciva, savijača, krofni. Oštro brašno koristi se za kuvana testa, knedle, šufnudle, za zgušnjavanje umaka i soseva. Osim toga, idealno je za pripremu kora za tortu, palačinki, keskića i za pohovanje.
Ako ste i dalje u dilemi, možda bi idealno bilo da koristite polovinu mere oštrog, a polovinu mere mekog brašna.
Na kraju krajeva, činjenica je da je nema tipa brašna koje morate koristiti, jer do idealnog recepta ćete doći kroz sopstveno iskustvo i umeće. Na kraju ćete upotrebljavati ono koje vama najviše odgovara, što ćete saznati isprobavanjem.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![brokoli sa pavlakom](/data/images/2025-02-13/113937_screenshot-2025-02-13-152309_f.png)
BROKOLI SA PAVLAKOM Ukućani će stajati u redu za još, a ručak gotov očas posla
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
Komentari (0)