KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Ako želite da ga zaštitite od moljaca stavite ga u zamrzivač na dva dana.
Takođe je odlična opcija da čuvate brašno u frižideru i zamrzivaču.
A ako želite da saznate koje brašno se koristi za koja jela, nastavite da čitate.
Belo brašno dobija se finim mlevenjem jezgra pšenice. Što se više puta melje, dobija se finije brašno. Iako je mala razlika između oštrog i mekog brašna, ipak je potrebno koristiti određenu vrstu kako biste dobili zadovoljavajući rezultat na kraju.
Glatko brašno finije je od oštrog i idealno je za korišćenje hleba, lisnatog i dizanog testa, peciva, savijača, krofni. Oštro brašno koristi se za kuvana testa, knedle, šufnudle, za zgušnjavanje umaka i soseva. Osim toga, idealno je za pripremu kora za tortu, palačinki, keskića i za pohovanje.
Ako ste i dalje u dilemi, možda bi idealno bilo da koristite polovinu mere oštrog, a polovinu mere mekog brašna.
Na kraju krajeva, činjenica je da je nema tipa brašna koje morate koristiti, jer do idealnog recepta ćete doći kroz sopstveno iskustvo i umeće. Na kraju ćete upotrebljavati ono koje vama najviše odgovara, što ćete saznati isprobavanjem.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)