Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima Lako se pravi a svima uspe iz prve
Ukusan letnji ručak za celu porodicu a deca tako oližu tanjire da posle ne morate maltene da ih perete.
Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima
Sastojci:
1 l pileće supe (može i kocka)
250 ml vina
20 g putera
1 crni luk
2 čena belog luka
400 g piletine
3 tikvice
200 g šampinjona
origano
so, biber
Priprema:
Ugrejte supu i vino, a kad počne da vri, smanjite temperaturu. Na tiganju otopite maslac i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite ga 3-4 minuta. Nakon toga dodajte pirinač i beli luk pa sve pržite još 2-3 minuta. Pirinač prelijte šoljom supe a kada upije, dodajte ostatak. U drugom tiganju na ulju popržite piletinu. KAd je gotova, isecite je. Tikvice i pirinač dodajte u smesu s pirinčem i kuvajte 4-5 minuta. Dodajte piletinu, origano, so i biber te sve promešajte pa kuvajte još 3-4 minuta.
Možda vas zanima:
ŠARENI RIŽOTO Specijalitet sa pečurkama koji greje dušu i telo
Sočan i ukusan, prste da poližete.
RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Posni ručak koji budi sva čula, a pojede se u slast
Savršen spoj pirinča sa pečurkama i biljnim kačkavaljem, a držaće vas dugo sitim.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)