Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima Lako se pravi a svima uspe iz prve

Trpeza/I.V.

08:03

Sezonski recepti 0

Ukusan letnji ručak za celu porodicu a deca tako oližu tanjire da posle ne morate maltene da ih perete.

Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima
Shutterstock

 

Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima

Sastojci: 

1 l pileće supe (može i kocka)

250 ml vina

20 g putera

1 crni luk

2 čena belog luka

400 g piletine

3 tikvice

200 g šampinjona

origano

so, biber

Priprema:

Ugrejte supu i vino, a kad počne da vri, smanjite temperaturu. Na tiganju otopite maslac i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite ga 3-4 minuta. Nakon toga dodajte pirinač i beli luk pa sve pržite još 2-3 minuta. Pirinač prelijte šoljom supe a kada upije, dodajte ostatak. U drugom tiganju na ulju popržite piletinu. KAd je gotova, isecite je. Tikvice i pirinač dodajte u smesu s pirinčem i kuvajte 4-5 minuta. Dodajte piletinu, origano, so i biber te sve promešajte pa kuvajte još 3-4 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading