BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 500 g kora
- 180 ml ulja
- voda 100 ml - 110 ml vode
- 1 ravna kasičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika brašna
Nadev:
- 300 g kravljeg sira
- 100 g kisele pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Tepsiju nauljite. U jednoj posudi pomešajte preostalo ulje, vodu, so, prašak za pecivo i kašiku brašna. Promešajte dobro da se sastojci sjedine. Usitnite sir pa ga pomešajte sa kiselom pavlakom, i ostavite sa strane. Stavite dve kore u tepsiju, ali da krajevi vire van tepsije. Onda poprskajte mešavinom tečnosti i ređajte gužvane 3 kore jednu do druge. Poprskajte tečnosšću pa stavite polovinu nadeva od sira i pavlake. Ponovite postupak. Kore čiji su krajevi van tepsoje, presavijte ka unutra. Poprskajte tečnošću. Pecite burek u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Pečen burek okrenite naopačke i secite na 4 komada. Služite uz jogurt ili prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUREK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, hrskavih kora i sočnog nadeva
Aromatični desert za sve prilike.
BUREK SA SPANAĆEM I SIROM Za savršen početak dana, bolji od onog kupovnog
Sočan i slasan, prste da poližete.
SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo
Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.
PRAZAN POSNI BUREK Sočan i slasan, a pravi se brzo i lako, prste da poližete
Ako volite klasičan burek, ovaj ćete obožavati.
SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić
Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.
NUGAT TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Slatka i kremasta, a mekana kao duša
Očaravajuća poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
SPANAKOPITA BOLJA OD KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za prave gurmane
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIGONA Grčki desert koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Slatkiš koji se pojede za tren oka, za prave sladokusce.
Komentari (0)