BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.

burek sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora 
  • 180 ml ulja
  • voda 100 ml - 110 ml vode
  • 1 ravna kasičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika brašna

Nadev: 

  • 300 g kravljeg sira
  • 100 g kisele pavlake

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Tepsiju nauljite. U jednoj posudi pomešajte preostalo ulje, vodu, so, prašak za pecivo i kašiku brašna. Promešajte dobro da se sastojci sjedine. Usitnite sir pa ga pomešajte sa kiselom pavlakom, i ostavite sa strane. Stavite dve kore u tepsiju, ali da krajevi vire van tepsije. Onda poprskajte mešavinom tečnosti i ređajte gužvane 3 kore jednu do druge. Poprskajte tečnosšću pa stavite polovinu nadeva od sira i pavlake. Ponovite postupak. Kore čiji su krajevi van tepsoje, presavijte ka unutra. Poprskajte tečnošću. Pecite burek u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.  Pečen burek okrenite naopačke i secite na 4 komada. Služite uz jogurt ili prilog po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading