SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
![slana štrudla](/data/images/2024-05-21/88284_shutterstock-289835135_f.jpg?timestamp=1716242400)
Potrebno je
Za štrudlu
- 15 g kvasca
- 100 ml tople vode
- 50 ml toplog mleka
- 2 kašike ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 300 g brašna meko tip 400
- 100 g margarina
Za punjenje:
- 8 kobasica zavisi od dužine
- 3 kašike senfa
- 150 g kačkavalja
- 6 kiselih krastavčica zavisi od veličine
- 2 komada crvenih paprika ispečenih i oguljenih
Uputstvo za pripremu:
Rernu zagrejte na 260 stepeni. Kvasac, vodu, mleko, šećer i ulje stavite u vanglicu. Zasebno umutite jaje pa odvojite dve kašike. Ostatak dodajte u vanglicu, pa sve promešajte, da se kvasac otopi. Onda dodajte polovinu brašna i soli, pa zamesite testo. Postepeno dodajte ostatak brašna. Zamešeno testo prerijte providnom folijom, pa pustite da nadođe 30 do 40 minuta. Premesite nadošlo testo pa ga razvucite oklagijom i narendajte 80 g margarina. Testo preklopite dva puta. Ostatak margarina narendajte. Onda ga pustite da nadođe 15 minuta. Ispržite kobasice na malo ulja. Razvucite testo oklagijom, pa poređajte kobasice i premažite sa senfom. Narendajte sitno kačkavalj pa dodajte sečene kisele krastavce i pečene paprike. Zasecite testo sa strana. Krajeve savijte ka unutra, pa trakice preklopite jednu preko druge. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudlu, neka nadolazi 15 minuta. Premažite sa mešavinom ulja, mleka i jajeta. Pospite susamom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 260 stepeni. Prijatno!
![giros](/data/images/2024-07-24/95211_giros-1_f.jpg)
DOMAĆI GIROS Sočan i slasan obrok koji pomera granice dobrog ukusa
Omiljeno jelo sa letovanja od sada možete da pravite i kod svoje kuće.
![meso](/data/images/2024-07-26/95456_shutterstock-2387668335_f.jpg)
SOČNO PEČENO MESO Moguće je, treba vam samo ova namirnica, biće mekano kao duša
Ako želite da pečeno meso bude sočno primenite ovaj jednostavan trik, i bićete raspamećeni koliko je ukusno.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
Komentari (0)