SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
Potrebno je
Za štrudlu
- 15 g kvasca
- 100 ml tople vode
- 50 ml toplog mleka
- 2 kašike ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 300 g brašna meko tip 400
- 100 g margarina
Za punjenje:
- 8 kobasica zavisi od dužine
- 3 kašike senfa
- 150 g kačkavalja
- 6 kiselih krastavčica zavisi od veličine
- 2 komada crvenih paprika ispečenih i oguljenih
Uputstvo za pripremu:
Rernu zagrejte na 260 stepeni. Kvasac, vodu, mleko, šećer i ulje stavite u vanglicu. Zasebno umutite jaje pa odvojite dve kašike. Ostatak dodajte u vanglicu, pa sve promešajte, da se kvasac otopi. Onda dodajte polovinu brašna i soli, pa zamesite testo. Postepeno dodajte ostatak brašna. Zamešeno testo prerijte providnom folijom, pa pustite da nadođe 30 do 40 minuta. Premesite nadošlo testo pa ga razvucite oklagijom i narendajte 80 g margarina. Testo preklopite dva puta. Ostatak margarina narendajte. Onda ga pustite da nadođe 15 minuta. Ispržite kobasice na malo ulja. Razvucite testo oklagijom, pa poređajte kobasice i premažite sa senfom. Narendajte sitno kačkavalj pa dodajte sečene kisele krastavce i pečene paprike. Zasecite testo sa strana. Krajeve savijte ka unutra, pa trakice preklopite jednu preko druge. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudlu, neka nadolazi 15 minuta. Premažite sa mešavinom ulja, mleka i jajeta. Pospite susamom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 260 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLANA ŠTRUDLA SA ŠUNKOM I SIROM Savršenstvo u svakom zalogaju, ovakvu do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
ŠTRUDLA SA PEČURKAMA I KROMPIROM Posna a slasna, nećete ni primetiti da nema mesa
Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, a u kombinaciji sa lisnatim testom i krompirom, oduševiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)