SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
![slana štrudla](/data/images/2024-05-21/88284_shutterstock-289835135_f.jpg?timestamp=1716242400)
Potrebno je
Za štrudlu
- 15 g kvasca
- 100 ml tople vode
- 50 ml toplog mleka
- 2 kašike ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 300 g brašna meko tip 400
- 100 g margarina
Za punjenje:
- 8 kobasica zavisi od dužine
- 3 kašike senfa
- 150 g kačkavalja
- 6 kiselih krastavčica zavisi od veličine
- 2 komada crvenih paprika ispečenih i oguljenih
Uputstvo za pripremu:
Rernu zagrejte na 260 stepeni. Kvasac, vodu, mleko, šećer i ulje stavite u vanglicu. Zasebno umutite jaje pa odvojite dve kašike. Ostatak dodajte u vanglicu, pa sve promešajte, da se kvasac otopi. Onda dodajte polovinu brašna i soli, pa zamesite testo. Postepeno dodajte ostatak brašna. Zamešeno testo prerijte providnom folijom, pa pustite da nadođe 30 do 40 minuta. Premesite nadošlo testo pa ga razvucite oklagijom i narendajte 80 g margarina. Testo preklopite dva puta. Ostatak margarina narendajte. Onda ga pustite da nadođe 15 minuta. Ispržite kobasice na malo ulja. Razvucite testo oklagijom, pa poređajte kobasice i premažite sa senfom. Narendajte sitno kačkavalj pa dodajte sečene kisele krastavce i pečene paprike. Zasecite testo sa strana. Krajeve savijte ka unutra, pa trakice preklopite jednu preko druge. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudlu, neka nadolazi 15 minuta. Premažite sa mešavinom ulja, mleka i jajeta. Pospite susamom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 260 stepeni. Prijatno!
![pasticio](/data/images/2024-06-25/92018_pasticio_f.jpg)
PASTICIO Grčki delikates u savršenom spoju mesa i bešamel sosa, za prave gurmane
Pasticio je pečeno jelo od testenine sa mlevenim mesom i bešamel sosom.
![kolač sa limunom i makom](/data/images/2024-06-25/92008_shutterstock-2463728577_f.jpg)
BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I MAKOM Osvežavajuć i sočan, a mekan kao duša
Neodoljivi desert u savršenom spoju kiselkasto slatkog ukusa.
![posna torta lenja žena](/data/images/2024-03-13/80477_shutterstock-455234002_f.jpg)
LENJA ŽENA Nepečena poslastica idealna za dane posta, a miriše na nedelju
Neodoljiva i brza torta idealna kada nemate vremena, ukusa koji se pamti.
![suzenje očiju](/data/images/2024-06-25/91992_shutterstock-2180163827_f.jpg)
AKO PLAČETE KAD SEČETE LUK URADITE OVO Saveti iskusnih domaćica koji rešavaju problem u trenu
Sečenje luka mnogima izaziva suzenje očiju zbog sin-propantial-S-oksid, sumpornog jedinjenja koje se širi prema očima gde zatim formira sumpornu kiselinu.
![krem čorba od pečuraka](/data/images/2024-06-25/91985_shutterstock-711040105_f.jpg)
KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Pavlaka joj daje poseban šmek, a klasik bez premca
Okrepiće vam organizam u trenu, a sočna i ukusna.
Komentari (0)