PITA SA KULENOM Sočna i slasna, za gurmane i one izbirljive, prste da poližete
Držaće vas dugo sitim, služite je uz šolju jogurta ili prilog po želji.
Potrebno je
- 500 g kore za pitu
- 400 g belog sira
- 180 g pavlake
- 100 g kulena
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 2 kašike griza
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, ulje, jogurt i griz. Iseckajte sitno kulen. Sjedinite sir i pavlaku. Podelite kore na tri dela, u svakom delu po četiri kore. Prve tri kore premažite mešavinom griza, jogurta i jaja, pa ih stavite jednu preko druge. Dodajte i četvrtu koru, premažite je četvrtinom fila od sira i pavlake, pa duž jedne ivice pospite oko 25 g seckanog kulena. Uvijte u oblik rolata, pa ponovite postupak. Premažite rolate ostatkom fila od jaja i griza. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite rolate. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađene rolate secite na šnite. Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)