PITA SA KULENOM Sočna i slasna, za gurmane i one izbirljive, prste da poližete
Držaće vas dugo sitim, služite je uz šolju jogurta ili prilog po želji.
Potrebno je
- 500 g kore za pitu
- 400 g belog sira
- 180 g pavlake
- 100 g kulena
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 2 kašike griza
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, ulje, jogurt i griz. Iseckajte sitno kulen. Sjedinite sir i pavlaku. Podelite kore na tri dela, u svakom delu po četiri kore. Prve tri kore premažite mešavinom griza, jogurta i jaja, pa ih stavite jednu preko druge. Dodajte i četvrtu koru, premažite je četvrtinom fila od sira i pavlake, pa duž jedne ivice pospite oko 25 g seckanog kulena. Uvijte u oblik rolata, pa ponovite postupak. Premažite rolate ostatkom fila od jaja i griza. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite rolate. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađene rolate secite na šnite. Prijatno!
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)