OČISTITE ZAGORELI TIGANJ BEZ RIBANJA I STRUGANJA Potrebna vam je samo ova namirnica, a nikad se ne biste setili
Korisnica tik toka podelila je ovaj koristan trik za čišćenje zagorelog posuđa.
![tiganj](/data/images/2024-05-23/88509_shutterstock-2364236345_f.jpg?timestamp=1716415200)
Limun
Sipajte vodu u masan tiganj, pa nacedite pola limuna, i ubacite u tiganj. Pospite sodom bikarbonom pa stavite na vatru da se kuva. Sve vreme mešajte varjačom. Bacite limun i prospite smesu.
Napravite domaću pastu
U jednoj posudu stavite kašičicu paste za zube, pa dodajte kašičicu sode bikarbone, ljusku jednog jajeta i malo soka od limuna. Promešajte dobro pa premažite preko zagorele površine na tiganju. Pustite da odstoji nekoliko minuta pa samo prebrišite sunđerom.
Prašak za pecivo
U zagorelu posudu sipajte malo vode pa dodajte prašak za pecivo. Ostavite da proključa. Zagoreli delovi će da otpadaju sami, a možete da koristite i kuhinjsku četkicu da pomognete. Na kraju, operite sa malo deterdženta i vode.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)