ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a miriše na ljubav
Sočna poslastica smazaće se za tren oka.
Potrebno je
Za fil:
- 300 ml čaja od jagode
- 400 g mlevenog maka
- 150-200 g šećera
- 4 kašike džema
- 100 g suvog grožđa
- 150 g mlevenih oraha
Dodatno
- 50-100 ml čaja
- otopljeni posni margarin
Za testo:
- 500 g brašna
- 5 kašika šećera
- 15 g kvasaca
- 1 prašak za pecivo
- 125 g posnog margarina + 50 g za premazivanje
- 200 do 250 ml vode
- kora od 1 limuna
- prsohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte čaj od jagode u 300 ml vode. U jednoj posudi pomešajte mak, šećer, džem, potopljeno suvo grožđe, mlevene orahe, a potom u tu smesu stavite i skuvan čaj. Dodajte otopljen margarin i sve lepo izmešajte, da dobijete fil. Zasebno pomešajte šećer, kvasac, mlaku vodu, brašno, prašak za pecivo i margarin. Zamesite testo pa ga razvaljajte. Filujte pripremljenim nadevom. Urolajte u oblik štrudle. Pecite 30 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Kombinacija bez greške koja popravlja dan u trenu
Mekana i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)