ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a miriše na ljubav

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Sočna poslastica smazaće se za tren oka.

štrudla sa makom
Shutterstock

Potrebno je

Za fil:

  • 300 ml čaja od jagode
  • 400 g mlevenog maka
  • 150-200 g šećera
  • 4 kašike džema
  • 100 g suvog grožđa
  • 150 g mlevenih oraha

Dodatno

  • 50-100 ml čaja
  • otopljeni posni margarin
     

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 5 kašika šećera
  • 15 g kvasaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 125 g posnog margarina + 50 g za premazivanje
  • 200 do 250 ml vode
  • kora od 1 limuna
  • prsohvat soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte čaj od jagode u 300 ml vode. U jednoj posudi pomešajte mak, šećer, džem, potopljeno suvo grožđe, mlevene orahe, a potom u tu smesu stavite i skuvan čaj. Dodajte otopljen margarin i sve lepo izmešajte, da dobijete fil. Zasebno pomešajte šećer, kvasac, mlaku vodu, brašno, prašak za pecivo i margarin. Zamesite testo pa ga razvaljajte. Filujte pripremljenim nadevom. Urolajte u oblik štrudle. Pecite 30 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

 

 

 

 

Možda vas zanima:

piletina sa breskvama

SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice

19:00

16 jun, 2024

Sezonski recepti

Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.

Komentari (0)

Loading