ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a miriše na ljubav
Sočna poslastica smazaće se za tren oka.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.

ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na bakinu kuhinju
Neodoljiva i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.

MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, ukusa koji priča priče
Ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.
Za fil:
- 300 ml čaja od jagode
- 400 g mlevenog maka
- 150-200 g šećera
- 4 kašike džema
- 100 g suvog grožđa
- 150 g mlevenih oraha
Dodatno
- 50-100 ml čaja
- otopljeni posni margarin
Za testo:
- 500 g brašna
- 5 kašika šećera
- 15 g kvasaca
- 1 prašak za pecivo
- 125 g posnog margarina + 50 g za premazivanje
- 200 do 250 ml vode
- kora od 1 limuna
- prsohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte čaj od jagode u 300 ml vode. U jednoj posudi pomešajte mak, šećer, džem, potopljeno suvo grožđe, mlevene orahe, a potom u tu smesu stavite i skuvan čaj. Dodajte otopljen margarin i sve lepo izmešajte, da dobijete fil. Zasebno pomešajte šećer, kvasac, mlaku vodu, brašno, prašak za pecivo i margarin. Zamesite testo pa ga razvaljajte. Filujte pripremljenim nadevom. Urolajte u oblik štrudle. Pecite 30 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
Komentari (0)