ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a miriše na ljubav
Sočna poslastica smazaće se za tren oka.
![štrudla sa makom](/data/images/2024-04-11/83878_strudla-sa-makom-1_f.jpg?timestamp=1716501600)
Potrebno je
Za fil:
- 300 ml čaja od jagode
- 400 g mlevenog maka
- 150-200 g šećera
- 4 kašike džema
- 100 g suvog grožđa
- 150 g mlevenih oraha
Dodatno
- 50-100 ml čaja
- otopljeni posni margarin
Za testo:
- 500 g brašna
- 5 kašika šećera
- 15 g kvasaca
- 1 prašak za pecivo
- 125 g posnog margarina + 50 g za premazivanje
- 200 do 250 ml vode
- kora od 1 limuna
- prsohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte čaj od jagode u 300 ml vode. U jednoj posudi pomešajte mak, šećer, džem, potopljeno suvo grožđe, mlevene orahe, a potom u tu smesu stavite i skuvan čaj. Dodajte otopljen margarin i sve lepo izmešajte, da dobijete fil. Zasebno pomešajte šećer, kvasac, mlaku vodu, brašno, prašak za pecivo i margarin. Zamesite testo pa ga razvaljajte. Filujte pripremljenim nadevom. Urolajte u oblik štrudle. Pecite 30 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![štrudla sa makom](/data/images/2023-02-16/46647_shutterstock-1050119840_f.jpg)
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
![štrudla sa makom](/data/images/2024-02-01/75637_shutterstock-376470733_f.jpg)
ŠTRUDLA SA MAKOM Čarobna zimska poslastica po starinskom receptu
Sočna, sa bogatim nadevom, od domaćih kora.
![štrudla sa makom](/data/images/2023-03-15/48818_shutterstock-677824825_f.jpg)
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA ZA 15 MINUTA Najjednostavniji recept koji ste videli
Podjednako ukusna, samo što ćete je brže napraviti. Sočan fil, sa mekanim korama.
![štrudla sa makom](/data/images/2023-03-15/48818_shutterstock-677824825_f.jpg)
PEČE SE ODMAH Mirisna štrudla sa makom je najsočnija koju ćete probati
Neodoljiv slatkiš iz detinjstva.
![piletina sa breskvama](/data/images/2024-06-14/90786_piletina-sa-breskvama_f.jpg)
SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice
Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.
![štrudla sa borovnicama](/data/images/2024-06-14/90775_strudla-sa-borovnicama_f.jpg)
ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Letnja poslastica iz bakine kuhinje koja miriše na ljubav
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
![pilav](/data/images/2024-06-14/90770_baka-varin-pilav_f.jpg)
TETKA VERIN PILAV BOLJI OD KLASIČNOG Aromatično jelo koje okrepljuje dušu i telo
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
![puding palačinke](/data/images/2024-06-11/90422_shutterstock-1076244446_f.jpg)
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili
Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.
![uštipci](/data/images/2024-06-14/90766_ustipci-1_f.jpg)
UŠTIPCI Slasni i sočni, a gotovi začas, prste da poližete
Savršeni za doručak ili brzu večeru, a osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)