ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a miriše na ljubav
Sočna poslastica smazaće se za tren oka.
Potrebno je
Za fil:
- 300 ml čaja od jagode
- 400 g mlevenog maka
- 150-200 g šećera
- 4 kašike džema
- 100 g suvog grožđa
- 150 g mlevenih oraha
Dodatno
- 50-100 ml čaja
- otopljeni posni margarin
Za testo:
- 500 g brašna
- 5 kašika šećera
- 15 g kvasaca
- 1 prašak za pecivo
- 125 g posnog margarina + 50 g za premazivanje
- 200 do 250 ml vode
- kora od 1 limuna
- prsohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte čaj od jagode u 300 ml vode. U jednoj posudi pomešajte mak, šećer, džem, potopljeno suvo grožđe, mlevene orahe, a potom u tu smesu stavite i skuvan čaj. Dodajte otopljen margarin i sve lepo izmešajte, da dobijete fil. Zasebno pomešajte šećer, kvasac, mlaku vodu, brašno, prašak za pecivo i margarin. Zamesite testo pa ga razvaljajte. Filujte pripremljenim nadevom. Urolajte u oblik štrudle. Pecite 30 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Kombinacija bez greške koja popravlja dan u trenu
Mekana i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)