KROASANI Vazdušasto i mekano pecivo, za pravo zadovoljstvo, a mirišu na ljubav
Mekani i neodoljivi, najbolje ih služite za doručak uz kafu.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 160 g putera
- 125 ml mleka
- 50g šećera
- 1 jaje
- 1/2 kafene kašičice soli
- 1/2 kocke kvasca
Priprema:
Rastopite šećer i kvasac dok ne dobijete glatku tečnu smesu, dodajte mleko i ostavite sa strane. Pomešajte brašno i so, pa pomoću viljuške izmrvite puter u brašno i potom nastavite da mesite rukom. Dodajte nadošli kvasac i zamesite blago lepljivo testo. Uvijte testo u foliju i ostavite ga u frižideru na 45 minuta. Razvucite testo u oblik pravougaonika, preklopite ga, okrenite i ponovo razvucite. Ponovo ga umotajte u foliju i ostavite da se hladi u frižideru naredna dva sata. Razvucite testo u pravougaonik. Nožem secite trouglove i pravite kroasane. Ređajte ih u pleh postavljen papirom za pečenje i ostavite ih da odmore 45 minuta na sobnoj temperaturi - za to vreme će se udvostručiti. Ugrejte rernu na 230 stepeni, umutite žumance sa malo vode i namažite kroasane, pa ih pecite 10 minuta. Onda smanjite temperaturu na 190 stepeni i pecite još pet minuta, da dobiju zlatnosmeđu boju.
SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice
Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.
ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Letnja poslastica iz bakine kuhinje koja miriše na ljubav
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
SAHER TORTA Najpoznatija austrijska čokoladna torta nastala 1832 godine, za sve svečanosti
Osmislio je 1832.godine Franc Zaher za kneza Meternika u Beču.
TETKA VERIN PILAV BOLJI OD KLASIČNOG Aromatično jelo koje okrepljuje dušu i telo
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili
Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.
Komentari (0)