KROASANI Vazdušasto i mekano pecivo, za pravo zadovoljstvo, a mirišu na ljubav
Mekani i neodoljivi, najbolje ih služite za doručak uz kafu.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 160 g putera
- 125 ml mleka
- 50g šećera
- 1 jaje
- 1/2 kafene kašičice soli
- 1/2 kocke kvasca
Priprema:
Rastopite šećer i kvasac dok ne dobijete glatku tečnu smesu, dodajte mleko i ostavite sa strane. Pomešajte brašno i so, pa pomoću viljuške izmrvite puter u brašno i potom nastavite da mesite rukom. Dodajte nadošli kvasac i zamesite blago lepljivo testo. Uvijte testo u foliju i ostavite ga u frižideru na 45 minuta. Razvucite testo u oblik pravougaonika, preklopite ga, okrenite i ponovo razvucite. Ponovo ga umotajte u foliju i ostavite da se hladi u frižideru naredna dva sata. Razvucite testo u pravougaonik. Nožem secite trouglove i pravite kroasane. Ređajte ih u pleh postavljen papirom za pečenje i ostavite ih da odmore 45 minuta na sobnoj temperaturi - za to vreme će se udvostručiti. Ugrejte rernu na 230 stepeni, umutite žumance sa malo vode i namažite kroasane, pa ih pecite 10 minuta. Onda smanjite temperaturu na 190 stepeni i pecite još pet minuta, da dobiju zlatnosmeđu boju.
AKO DODATE OVO POHOVANIM ŠNICLAMA BIĆE SAVRŠENE A sijaće se kao zlatnik
Dodajte ovaj jeftin sastojak kad pohujete šnicle, biće savršenog ukusa i prelepe zlatno žute boje.
KOKTEL ŠTAPIĆI BOLJI NEGO ONI KUPOVNI Za savršen doručak ili užinu, a slasni i aromatični
Od sada ove mirisne štapiće možete da pravite i u svom domu.
PASTICIO Grčki delikates u savršenom spoju mesa i bešamel sosa, za prave gurmane
Pasticio je pečeno jelo od testenine sa mlevenim mesom i bešamel sosom.
BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I MAKOM Osvežavajuć i sočan, a mekan kao duša
Neodoljivi desert u savršenom spoju kiselkasto slatkog ukusa.
LENJA ŽENA Nepečena poslastica idealna za dane posta, a miriše na nedelju
Neodoljiva i brza torta idealna kada nemate vremena, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)