PITA SA KISELIM MLEKOM Klasik na drugačiji način, a borovnice joj daju poseban šmek
Sočna i drugačija pita, prste da poližete.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g krem sira
- 100 ml mleka
- 50 ml ulja
- 50 g šećera
Fil:
- 500 g borovnica
- 3 čaše od 180 g kiselog mleka
- 200 g kisele pavlake
- 100 g šećera
- 1 kašika gustina
Priprema:
Umutite sve sastojke za testo mikserom i potom ih umesite rukom. Stavite testo na okrugli pleh prečnika 24 cm koji ste obložili pek-papirom, pa ga razvucite rukama. Borovnice rasporedite po testu, a sve ostale sastojke za fil pomešajte, pa prelijte borovnice. Kolač pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.
PITA SA PAPRIKAMA RAJ ZA NEPCA Idealna za doručak ili večeru, najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna i slasna, kao stvorena za jesen.
BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
Komentari (0)