POSNA GUŽVARA SA LEBLEBIJAMA Fenomenalan doručak za sve gurmane, a držaće vas dugo sitim
Drugačija i slasna pita, a posna.
Potrebno je
- 400 g lebelebija iz konzerve
- 750 g belog krompira
- 250 g lisnatog testa
- 50 g margarina
- 1 luk
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sveže rendanog đumbira
- šaka korijandera
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica susama
Prokuvajte krompir
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite krompir na kockice pa ga kuvajte u ključaloj slanoj vodi nekoliko minuta. Ocedite ga. Zagrejte margarin na laganoj vatri pa pržite lukove i đumbir dok ne omekšaju. Dodajte proceđeni krompir, leblebije i malo vode. Dinstajte dok povrće ne upije sos, pa dodajte korijander. Pleh obložite pek papirom pa stavite 5 listova lisnatog testa. Premažite sa margarinom pa zgužvajte. Nanesite fil od krompira i leblebija pa dodajte preko 5 izmrvljenih listova lisnatog testa. Pospite susamom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne porumeni. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)