POSNA GUŽVARA SA LEBLEBIJAMA Fenomenalan doručak za sve gurmane, a držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Drugačija i slasna pita, a posna.

posna gužvara sa leblebijama
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g lebelebija iz konzerve
  • 750 g belog krompira
  • 250 g lisnatog testa
  • 50 g margarina
  • 1 luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica sveže rendanog đumbira
  • šaka korijandera
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašičica susama

Prokuvajte krompir

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite krompir na kockice pa ga kuvajte u ključaloj slanoj vodi nekoliko minuta. Ocedite ga. Zagrejte margarin na laganoj vatri pa pržite lukove i đumbir dok ne omekšaju. Dodajte proceđeni krompir, leblebije i malo vode. Dinstajte dok povrće ne upije sos, pa dodajte korijander. Pleh obložite pek papirom pa stavite 5 listova lisnatog testa. Premažite sa margarinom pa zgužvajte. Nanesite fil od krompira i leblebija pa dodajte preko 5 izmrvljenih listova lisnatog testa. Pospite susamom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne porumeni. Prijatno! 

Komentari (0)

Loading