SAVRŠENO PEČENO I HRSKAVO Aromatična piletina sa krompirom iz rerne koja se ne odbija

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo držaće vas dugo sitim a osvaja od prvog zalogaja.

piletina sa krompirom
Shutterstock

Za pile:

  • 1 celo pile
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica bibera

Za krompir:

  • 1,2 kg krompira
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • mleveni biber

Za preliv:

  • 1 puna kašičica crvene mlevene paprike
  • 1 kašičica majčine dušice 
  • 1 dl ulja

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite pile spolja i iznutra, pa ga ocedite od vode. Ubrusom pokupite višak vode. Isecite pile na četiri dela. Operite i oljuštite krompir, pa ga isecite na krupnije komade. U jednoj posudi pomešajte so, suvi biljni začin i biber. pa time premažite piletinu i dobro utrljajte sa svih strana mesa. Ostavite da upije začine. Pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte krompir u pleh, pa pospite sa suvim biljnim začinom i biberom. Promešajte dobro. Piletinu rasporedite u pleh, a krompir oko mesa. U jednu šolju sipajte ulje, majčinu dušicu i crvenu mlevenu papriku. Promešajte kašikom. Premažite četkicom piletinu sa obe strane i krompir. Sipajte ostatak ulja oko piletine i krompira. Pecite piletinu oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.  Nakon pola sata pečenja, okrenite na drugu stranu. Kad meso i krompir budu hrskavi i dobro pečeni, ostavite 15 minuta da odstoji. Secite na manje delove. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading