SAVRŠENO PEČENO I HRSKAVO Aromatična piletina sa krompirom iz rerne koja se ne odbija
Sočno jelo držaće vas dugo sitim a osvaja od prvog zalogaja.
Za pile:
- 1 celo pile
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
Za krompir:
- 1,2 kg krompira
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- mleveni biber
Za preliv:
- 1 puna kašičica crvene mlevene paprike
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 dl ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite pile spolja i iznutra, pa ga ocedite od vode. Ubrusom pokupite višak vode. Isecite pile na četiri dela. Operite i oljuštite krompir, pa ga isecite na krupnije komade. U jednoj posudi pomešajte so, suvi biljni začin i biber. pa time premažite piletinu i dobro utrljajte sa svih strana mesa. Ostavite da upije začine. Pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte krompir u pleh, pa pospite sa suvim biljnim začinom i biberom. Promešajte dobro. Piletinu rasporedite u pleh, a krompir oko mesa. U jednu šolju sipajte ulje, majčinu dušicu i crvenu mlevenu papriku. Promešajte kašikom. Premažite četkicom piletinu sa obe strane i krompir. Sipajte ostatak ulja oko piletine i krompira. Pecite piletinu oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon pola sata pečenja, okrenite na drugu stranu. Kad meso i krompir budu hrskavi i dobro pečeni, ostavite 15 minuta da odstoji. Secite na manje delove. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)