SAVRŠENO PEČENO I HRSKAVO Aromatična piletina sa krompirom iz rerne koja se ne odbija
Sočno jelo držaće vas dugo sitim a osvaja od prvog zalogaja.
Za pile:
- 1 celo pile
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
Za krompir:
- 1,2 kg krompira
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- mleveni biber
Za preliv:
- 1 puna kašičica crvene mlevene paprike
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 dl ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite pile spolja i iznutra, pa ga ocedite od vode. Ubrusom pokupite višak vode. Isecite pile na četiri dela. Operite i oljuštite krompir, pa ga isecite na krupnije komade. U jednoj posudi pomešajte so, suvi biljni začin i biber. pa time premažite piletinu i dobro utrljajte sa svih strana mesa. Ostavite da upije začine. Pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte krompir u pleh, pa pospite sa suvim biljnim začinom i biberom. Promešajte dobro. Piletinu rasporedite u pleh, a krompir oko mesa. U jednu šolju sipajte ulje, majčinu dušicu i crvenu mlevenu papriku. Promešajte kašikom. Premažite četkicom piletinu sa obe strane i krompir. Sipajte ostatak ulja oko piletine i krompira. Pecite piletinu oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon pola sata pečenja, okrenite na drugu stranu. Kad meso i krompir budu hrskavi i dobro pečeni, ostavite 15 minuta da odstoji. Secite na manje delove. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
KADA PRŽITE LUK DODAJTE OVU NAMIRNICU Biće 100 puta ukusnije, tvrde kuvari
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
Komentari (0)