POSNA TORTA KAKVU DO SADA NISTE JELI Neodoljiva poslastica sa džemom koju ćete praviti i kada mrsite
Fenomenalna torta za dane strogog posta.
Potrebno je
- 150 g margarina
- 300 ml ovsenog mleka
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 300 g brašna
- 200 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
Za fil
- 100 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 4 kašike džema po izboru
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje pa premažite sa malo margarina. Ovseno mleko pomešajte sa sirćetom, pa ostavite tako par minuta dok se ne zgrudva. U jednu posudu stavite polovinu kašičice vanilinog ekstrakta, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i margarin. Prelijte mešavinom mleka. Umutite mikserom, dok smesa ne postane glatka. Smesu podelite i preručite u kalupe, pa pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se kore prohlade, pa ih izvadite i ostavite da se skroz ohlade. U jednoj posudi umutite margarin, šećer u prahu i polovinu vanilinog ekstrakta, dok ne dobijete svetlu i mekanu smesu. Tim kremom premažite koru pa namažite džemom. Dodajte drugu koru. Pospite tortu sa malo prah šećera. Bon appetit!
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)