POSNA TORTA KAKVU DO SADA NISTE JELI Neodoljiva poslastica sa džemom koju ćete praviti i kada mrsite

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna torta za dane strogog posta.

posna torta sa džemom
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g margarina
  • 300 ml ovsenog mleka
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 300 g brašna
  • 200 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone

Za fil

  • 100 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 4 kašike džema po izboru

za posipanje

  • šećer u prahu

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje pa premažite sa malo margarina. Ovseno mleko pomešajte sa sirćetom, pa ostavite tako par minuta dok se ne zgrudva. U jednu posudu stavite polovinu kašičice vanilinog ekstrakta, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i margarin. Prelijte mešavinom mleka. Umutite mikserom, dok smesa ne postane glatka. Smesu podelite i preručite u kalupe, pa pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se kore prohlade, pa ih izvadite i ostavite da se skroz ohlade. U jednoj posudi umutite margarin, šećer u prahu i polovinu vanilinog ekstrakta, dok ne dobijete svetlu i mekanu smesu. Tim kremom premažite koru pa namažite džemom. Dodajte drugu koru. Pospite tortu sa malo prah šećera. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading