PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.

pica
Shutterstock

Potrebno je:
Testo

  • 2 krompira
  • 100 g sira
  • 1 prstohvat soli
  • so, biber

Nadev

  • 1 kašika paradajz-pelata
  • 1 šaka svežeg bebi-spanaća
  • 2-3 čeri paradajza
  • 50 g rendane mocarele

Priprema:
Narendajte krompir, pa ga dobro ocedite kroz gazu da mu uklonite tečnost. Stavite u činiju rendani krompir, posolite i pobiberite. Potom stavite pek-papir u pleh za pečenje, pa smesu za podlogu pice špatulom lepo izravnajte po plehu. Pecite picu 25 minuta na 190 stepeni. Na kraju preko testa stavite paradajz, dodajte ostale sastojke i dopecite picu od krompira još pet minuta. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading