AKO SE BOBIČASTO VOĆE BRZO KVARI URADITE OVO Neće truliti i biće sveže danima
Na ovaj jednostavan način produžite rok trajanja bobičastom voću.
Organsko bobičasto voće ima kratak rok trajanja, pa počne da truli već posle jednog dana.
Zato je najbolje da ih operete u kombinaciji vode sa sirćetom, jer je naučno dokazano da sirćetna kiselina pomaže u uništavanju bakterija s površine voća, koje stvaraju buđ, što produžava njihov rok trajanja.
Potrebno vam je 1 l obične vode i 200 ml sirćeta.
Stavite vodu i sirće u veliku činiju, pa dobro promešajte. Dodajte bobičasto voće i pustite da tako odstoji oko pet minuta. Nakon tog vremena vodu prospite, pa voće isperite pod mlazom čiste vode. Na papirni ubrus stavite oprane bobice pa dobro posušite. Jedno parče ubrusa stavite i na dno posude u kojoj ćete čuvati voće i sve zajedno stavite u frižider.
Napomena: Ne morate da brinete da će sirće da utiče na ukus voća, neće ni da se oseti.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)