AKO SE BOBIČASTO VOĆE BRZO KVARI URADITE OVO Neće truliti i biće sveže danima

Izvor: Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Na ovaj jednostavan način produžite rok trajanja bobičastom voću.

voće
Shutterstock

Organsko bobičasto voće ima kratak rok trajanja, pa počne da truli već posle jednog dana.

Zato je najbolje da ih operete u kombinaciji vode sa sirćetom, jer je naučno dokazano da sirćetna kiselina pomaže u uništavanju bakterija s površine voća, koje stvaraju buđ, što produžava njihov rok trajanja.

Potrebno vam je 1 l obične vode i 200 ml sirćeta.

Stavite vodu i sirće u veliku činiju, pa dobro promešajte. Dodajte bobičasto voće i pustite da tako odstoji oko pet minuta. Nakon tog vremena vodu prospite, pa voće isperite pod mlazom čiste vode. Na papirni ubrus stavite oprane bobice pa dobro posušite. Jedno parče ubrusa stavite i na dno posude u kojoj ćete čuvati voće i sve zajedno stavite u frižider.

Napomena: Ne morate da brinete da će sirće da utiče na ukus voća, neće ni da se oseti. 

 

 

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

img
09. 04. 2025 18:10

Liga šampiona – Barsa, Borusija, PSŽ i Vila u akciji

img
09. 04. 2025 18:10

SEKRETAR ZA ODBRANU SAD: Ponovo upozorio na prisustvo Kine na zapadnoj hemisferi

img
09. 04. 2025 18:12

PIPER RAZVALIO MILOŠA JOVANOVIĆA: Od srpskog nacionaliste postao tapšač Nedima Sejdimovića (FOTO)

img
09. 04. 2025 18:23

Bon Džovi na udaru kritika

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Komentari (0)