AKO SE BOBIČASTO VOĆE BRZO KVARI URADITE OVO Neće truliti i biće sveže danima
Na ovaj jednostavan način produžite rok trajanja bobičastom voću.
Organsko bobičasto voće ima kratak rok trajanja, pa počne da truli već posle jednog dana.
Zato je najbolje da ih operete u kombinaciji vode sa sirćetom, jer je naučno dokazano da sirćetna kiselina pomaže u uništavanju bakterija s površine voća, koje stvaraju buđ, što produžava njihov rok trajanja.
Potrebno vam je 1 l obične vode i 200 ml sirćeta.
Stavite vodu i sirće u veliku činiju, pa dobro promešajte. Dodajte bobičasto voće i pustite da tako odstoji oko pet minuta. Nakon tog vremena vodu prospite, pa voće isperite pod mlazom čiste vode. Na papirni ubrus stavite oprane bobice pa dobro posušite. Jedno parče ubrusa stavite i na dno posude u kojoj ćete čuvati voće i sve zajedno stavite u frižider.
Napomena: Ne morate da brinete da će sirće da utiče na ukus voća, neće ni da se oseti.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)