POGAČICE SA ČVARCIMA Bolje od onih kupovnih, a pojedu se u slast, prste da poližete

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Slasno pecivo za pravo zadovoljstvo.

čvarci
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 500 ml svežeg mleka
  • 1 ravna kašika kokosovog šećera
  • 1 sveži kvasac
  • 850g pšeničnog glatkog brašna
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 200 g kisele pavlake
  • 3 ravne kašičice soli

Za nadev:

  • 500 g domaćih čvaraka

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zagrejte mleko sa šećerom, da bude mlako. Onda skinite sa vatre pa dodajte u izmrvljeni kvasac te pospite prstohvatom brašna. Ostavite tako 20 minuta, dok se kvasac ne aktivira. Usitnite čvarke u blenderu, dok ne dobijete gusti nadev. U jednu posudu stavite brašno, ulje, pavlaku i so, pa zamesite glatko testo. Ostavite tako na toplom, da se smesa duplira. Premesite testo, pa ga razvucite na debljinu od pola cm. Premažite sa pola nadeva od čvaraka.  Sa donje strane preklopite testo prema sredini pa gornju prema sredini, sredina testa se treba samo dodirivati te desnu stranu prema sredini pa levu takođe. Ostavite tako 10 minuta. Ponovite postupak sa ostatkom nadeva, ali ga preklapajte suprotno od prvog puta, pa opet ostavite 10 minuta. Okrenite naopako testo, pa ga razvijte oko 2cm na pobrašnjenoj podlozi. Režite čašicom do određene veličine. Razvijte ponovo ostatak testa, dok ne utrošite sav materijal. Tepsiju obložite papirom za pečenje, pa u nju ređajte pogačice. Pecite pogačice 10 do 15 minuta, odnosno dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading