MEKSIČKE KESADILJE PRAVI RAJ ZA NEPCA Posne i aromatične, smažu se za tren oka
Sočne i slasne, a idealne za dane posta.
Potrebno je
- 8 tortilja
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike crnog luka
- 400 g crvenog pasulja
- 300 g kukuruza šećerca
- 1 kašika smeđeg šećera
- 50 ml sosa od paradajza
- 2 kašike putera
- 150 g gaude
- 1/2 kašičice bibera
Priprema:
Na zagrejanom maslinovom ulju na tiganju, propržite sitno seckan crni luk. Onda dodajte pasulj i kukuruz, šećer, paradajz-sos i biber i kuvajte još 3 minuta. Tortilju stavite na 2 kašike putera. Jednu polovinu pospite rendanim sirom, pa dodajte mešavinu pasulja i kukuruza i poklopite drugom polovinom. Sa obe strane zapecite tortilju. Otopite još putera i pripremite i preostale kesadilje. Bon appetit!
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
Komentari (0)