UNIVERZALNO TESTO ZA SVA PECIVA Ne treba da se mesi i uspeva svima, a kiflice nikad bolje
Nema mešenja, a savršeno za slana i slatka peciva.
Potrebno je
- pola šolje mleka
- oko 70 g brašna
- prstohvat soli
- 1 jaje
Priprema
U jednoj posudi odvojite žumance i belance, pa belance stavite u frižider. U mleko dodajte žumance i sjedinite. Umutite prohlađeno belance sa prstohvatom soli, pa mu dodajte prosejano brašno. Sjedinite postepeno, pa sipajte mleko sa žumancem. Opet dobro sjedinite. Od ovog testa možete da pravite pecivo po izboru.
Možda vas zanima:
GRUZIJSKI HAČAPURI STOMAK NAPUNI Preukusno testo dopašće se svima!
Oduševiće vas kako se lako sprema.
PICA ZA SVAČIJI UKUS Recept za vege varijantu ovog jela je ODLIČAN
U njoj su nesvakidašnji sastojci.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
U ČEMU JE TAJNA NAJLEPŠIH BOSANSKIH PITA? Napravite kore ovako, biće tanke i prozirne
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
BUNDEVA JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite, može da pogorša stanje
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.
Komentari (0)