KADAIF Tradicionalni desert ukusa koji se pamti, a svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Klasik bez premca, za prave sladokusce.

kadaif
Shutterstock

Potrebno je
Za kadaif:

  • 500 g kadaif testa (tanko, narezano testo)
  • 250 g rastopljenog putera
  • 200 g mlevenih oraha ili pistaća

Za sirup:

  • 500 g šećera
  • 500 ml vode
  • 1 limun (sok i kora)
  • 1 štapić cimeta

Priprema:
Kadaif testo raširite i podelite na jednake delove. Svaki deo prelijte rastopljenim puterom. Na početak svakog dela stavite malo mlevenih oraha ili pistaća i pažljivo savijte u rolnu. Rolne poređajte u podmazan pleh, prelijte preostalim puterom i pecite dok ne postanu zlatnosmeđe, oko 30-40 minuta na 180 stepeni. U šerpi pomešajte šećer, vodu, limunov sok i koru, i štapić cimeta. Kuvajte dok sirup ne postane gust. Vruć kadaif prelijte toplim sirupom i ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading