ARGENTINSKI GULAŠ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmanski delikates koji budi sva čula
Ako volite klasičan gulaš, ovaj ćete da obožavate.
![argentinski gulaš](/data/images/2024-06-24/91885_shutterstock-1736449457_f.jpg?timestamp=1719180000)
Potrebno je
- 300 g pilećih grudi
- 1 crni luk
- 100 g korena celera
- 400 g pasiranog paradajza
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica peršuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Iseckajte meso na srednje kocke. Onda sitno iseckajte crni luk i celer. Prodinstajte luk i meso u dubljem tiganju, na maslinovom ulju. Pržite do 10 minuta, pa začinite i stavite celer. Za nekoliko minuta dodajte i pasirani paradajz, poklopite i kuvajte gulaš do 10 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![gulaš](/data/images/2023-02-08/46055_shutterstock-234139033_f.jpg)
GULAŠ Sočno jelo popravlja dan u trenu, a raj je za sva čula
Konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog.
![gulaš](/data/images/2023-11-15/67954_stock-photo-beef-stew-served-with-crusty-bread-in-a-bowl-smanjena-302362730_f.jpg)
ITALIJANSKI GULAŠ PO RECEPTU ANE BEKUTE Jedite ga uz testeninu, pirinač ili pire krompir
Poznata pevačica, Ana Bekuta, podelila je recept za jelo koje ona pravi u posebnim prilikama. Reč je o italijanskom gulašu.
![HUNKAR BEGENDI, GULAŠ NA TURSKI NAČIN Probajte recept za jelo koje je obožavao Sulejman Veličanstveni](/data/images/2023-01-10/43808_pastirski-gulas-1180946122_f.jpg)
HUNKAR BEGENDI, GULAŠ NA TURSKI NAČIN Probajte recept za jelo koje je obožavao Sulejman Veličanstveni
Za vas imamo recept za turski gulaš kakav je jeo lično Sulejman. Preliven sosom od patlidžana i bešamelom biće gozba kojoj nećete moći da odolite. Čak i da vam gurmanluk nije jača strana sa ovim specijalitetom preti da postane.
![NEODOLJIV, PRSTE DA POLIŽEŠ Slasni gulaš neće vas mnogo koštati, a svi će biti siti](/data/images/2023-01-26/45007_1e229a90a6fa2a94b63b_f.jpeg)
NEODOLJIV, PRSTE DA POLIŽEŠ Slasni gulaš neće vas mnogo koštati, a svi će biti siti
Nećete moći da mu odolite.
![mleveno meso](/data/images/2024-06-27/92261_shutterstock-58704094_f.jpg)
AKO OVO DODATE MLEVENOM MESU POKVARIĆETE MU UKUS Ćufte neće biti sočne i slasne
Julija Arhipova, ruska kuvarica, tvrdi da dodavanje ova tri proizvoda u šnicle može da pokvari sočnost, zato ih bolje preskočite.
![tatlije](/data/images/2024-06-27/92238_shutterstock-1028590498_f.jpg)
POSNE TATLIJE Još bolje od baklave, a ukućani će stajati u redu za još
Tatlije su slatkiš srpske, bugarske i makedonske kuhinje, a poreklom iz Turske.
![avokado palačinke](/data/images/2024-06-27/92233_shutterstock-1646636212_f.jpg)
DRUGAČIJE SLANE PALAČINKE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Avokado im daje poseban šmek, prste da poližete
Savršene slane palačinke u sočnom spoju različitih ukusa.
![beli egipat](/data/images/2024-06-26/92183_shutterstock-744962464_f.jpg)
BELI EGIPAT Poslastica bez konkurencije koje se pojede u trenu, dekorativna i očaravajuća
Bogata torta sa žutim i belim filom osvojiće i one koji ne vole slatko.
![posna bajadera](/data/images/2024-03-28/82376_shutterstock-1934622128_f.jpg)
POSNA BAJADERA ZA VIDOVDAN Kraljica slavske trpeze koja ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom
Čuveni kolač u posnoj verziji probudiće sva čula.
Komentari (0)