AKO PLAČETE KAD SEČETE LUK URADITE OVO Saveti iskusnih domaćica koji rešavaju problem u trenu
Sečenje luka mnogima izaziva suzenje očiju zbog sin-propantial-S-oksid, sumpornog jedinjenja koje se širi prema očima gde zatim formira sumpornu kiselinu.
Jednostavni i primenljivi trikovi koji rešavaju problem u trenu
Upalite sveću
Upalite sveću pre nego što počnete da sečete luk. Plamen će da sagori neka od štetnjih jedinjenja u vazduhu.
Maslinovo ulje
Pripremite oštar i dobar nož. Onda ga premažite maslinovim uljem pa secite luk.
Voda
Potopite luk u vodu pre sečenja. Prvo mu uklonite zaštitnu ljusku, ali nemojte da ga seckate. Kada voda iz njega izvuče jedinjenja zbog kojih nastaju suze, seckanje će da ide bez problema.
Koristite kašiku
Stavite kašiku u usta pa secite luk, deluje smešno ali provereno radi. Na taj način se hemikalije vezuju za metalnu dršku kašike.
Žvaćite žvaku
Stavite malo hleba u usta, tako da deo viri i žvaćite dok sečete luk. Možete i da zvaćete žvaku.
Stavite kontaktna sočiva
S obzirom da kontaktna sočiva pokrivaju rožnjaču, na taj način sva isparavanja će biti blokirana i neće da iritiraju oči.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)