AKO PLAČETE KAD SEČETE LUK URADITE OVO Saveti iskusnih domaćica koji rešavaju problem u trenu
Sečenje luka mnogima izaziva suzenje očiju zbog sin-propantial-S-oksid, sumpornog jedinjenja koje se širi prema očima gde zatim formira sumpornu kiselinu.
Jednostavni i primenljivi trikovi koji rešavaju problem u trenu
Upalite sveću
Upalite sveću pre nego što počnete da sečete luk. Plamen će da sagori neka od štetnjih jedinjenja u vazduhu.
Maslinovo ulje
Pripremite oštar i dobar nož. Onda ga premažite maslinovim uljem pa secite luk.
Voda
Potopite luk u vodu pre sečenja. Prvo mu uklonite zaštitnu ljusku, ali nemojte da ga seckate. Kada voda iz njega izvuče jedinjenja zbog kojih nastaju suze, seckanje će da ide bez problema.
Koristite kašiku
Stavite kašiku u usta pa secite luk, deluje smešno ali provereno radi. Na taj način se hemikalije vezuju za metalnu dršku kašike.
Žvaćite žvaku
Stavite malo hleba u usta, tako da deo viri i žvaćite dok sečete luk. Možete i da zvaćete žvaku.
Stavite kontaktna sočiva
S obzirom da kontaktna sočiva pokrivaju rožnjaču, na taj način sva isparavanja će biti blokirana i neće da iritiraju oči.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)