AKO PLAČETE KAD SEČETE LUK URADITE OVO Saveti iskusnih domaćica koji rešavaju problem u trenu
Sečenje luka mnogima izaziva suzenje očiju zbog sin-propantial-S-oksid, sumpornog jedinjenja koje se širi prema očima gde zatim formira sumpornu kiselinu.
Jednostavni i primenljivi trikovi koji rešavaju problem u trenu
Upalite sveću
Upalite sveću pre nego što počnete da sečete luk. Plamen će da sagori neka od štetnjih jedinjenja u vazduhu.
Maslinovo ulje
Pripremite oštar i dobar nož. Onda ga premažite maslinovim uljem pa secite luk.
Voda
Potopite luk u vodu pre sečenja. Prvo mu uklonite zaštitnu ljusku, ali nemojte da ga seckate. Kada voda iz njega izvuče jedinjenja zbog kojih nastaju suze, seckanje će da ide bez problema.
Koristite kašiku
Stavite kašiku u usta pa secite luk, deluje smešno ali provereno radi. Na taj način se hemikalije vezuju za metalnu dršku kašike.
Žvaćite žvaku
Stavite malo hleba u usta, tako da deo viri i žvaćite dok sečete luk. Možete i da zvaćete žvaku.
Stavite kontaktna sočiva
S obzirom da kontaktna sočiva pokrivaju rožnjaču, na taj način sva isparavanja će biti blokirana i neće da iritiraju oči.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)