AKO PLAČETE KADA SEČETE LUK URADITE OVO 10 jednostavnih saveta koji provereno rade
Zašto plačemo kad sečemo luk? Luk oslobađa supstancu alinazu koja ispuštasin-propantial-C-oksid ili propantial, iritirajući molekul, koji izaziva suzenje oka.
Primenite neki od ovih saveta
1. Premažite maslinovim uljem
Potreban vam je zaista dobar i oštar nož. Premažite ga maslinovim uljem
2. Aspirator ili prozor
Uključite aspirator ili secite kod otvorenog prozora.
3. Držite nož u frižideru
Nož držite u frižideru 15 minuta pre sečenja. Hladan nož neće iritirati oči.
4. Koristite oštar nož
Koristite gladak i oštar nož. Ako koristite tup nož pojačaće vam ljut miris i sečenje će ići teže.
5. Nož stavite u sirće
Pre sečenja nož stavite u sirće ili hladnu vodu, smanjiće suzenje očiju.
6. Istrljajte dasku limunom
Limunom istrljajte dasku za sečenje luka.
7. Dasku natopite sirćetom
8. Nemojte da sečete koren
Režite luk oko korena, ali ne i koren-tu se nalazi najviše sumpornih supstanci.
9. Secite luk uzdužno
Uzdužno sečenje luka -umesto po sedini, secite od gornjeg ka donjem delu.
10. Mokri ubrus
Stavite mokri papirni ubrus na dasku za sečenje, luk će gravitirati prema tome, a ne vašim očima.
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA TESTO Kiflice će biti mekane, sočne i sveže i do 5 dana
Trik je jednostavan, a pecivo će biti savršeno.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SAVRŠEN PIRINAČ Dodajte ovu namirnicu i neće biti lepljiv već rastresit
Potrebna je samo jedna namirnica, a pirinač će biti savršen.
SPREČITE KROMPIR DA PROKLIJA Trik je jednostavan, a provereno rešava problem u trenu
Trik je jednostavan, a provereno radi.
MAĐARICE OVAKO PRAVE PUNJENE PAPRIKE Ove 4 razlike su ključne, a mnogo utiču na ukus
Trikovi su jednostavni, a jelo ispadne fenomenalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)