BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I MAKOM Osvežavajuć i sočan, a mekan kao duša
Neodoljivi desert u savršenom spoju kiselkasto slatkog ukusa.
Potrebno je
- 280 g glatkog brašna
- 2 kašike maka
- 1/2 kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 125 g omekšalog maslaca
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
- 3 limuna korica
- 125 ml limunovog soka
- 75 ml mleka
Za glazuru:
- 130 g šećera u prahu
- 30 ml limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi prosejte brašno i dodajte mak. Dodajte so i prašak za pecivo. Zasebno umutite jaja sa maslacem i šećerom, sipajte limunov sok, mleko i koricu. Postepeno dodajte sve sube sastojke. Smesa treba da bude glatka i bez grudvica. Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač gotov. Od limunovog soka i šećera u prahu napravite glazuru pa je premažite preko prohlađenog kolača. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Komentari (0)